14.10.21

Ο κακός σύμβουλος...


Επιστροφή στο 2015, στα βοσκοτόπια και στον ΣΥΡΙΖΑ TV" είναι ο υπότιτλος των ΝΕΩΝ στο (χθεσινό) πρώτο θέμα της εφημερίδας με βασικό τίτλο: "Πώς οι σκελετοί του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνουν από την ντουλάπα".

Τα ΝΕΑ "μαρτυράνε... πριν τη δίκη" θα σχολίαζε κάποιος εμπαθής, ενθυμούμενος το πρόσφατο (και δικαστικό) ρεζιλίκι με τη "βίλα Τσίπρα".

Με την κυβέρνηση να δηλώνει... άνετη με τη σύσταση Εξεταστικής, να διαμηνύει μάλιστα χθες πως "δεν υπάρχει λόγος βιασύνης, θα συζητηθούν όλα», προσθέτοντας και διευκρινίζοντας μάλιστα πως η συγκεκριμένη διατύπωση δεν συνεπάγεται απαραίτητα την κυβερνητική πρόθεση να στηθεί και δεύτερη κάλπη στην Ολομέλεια. Αναρωτιέται κανείς: Γιατί τέτοιος πανικός από "την εφημερίδα της κυβερνήσεως";

Στις μέσα σελίδες το αναμάσημα από ψεύδη, εικασίες και λάσπη για τα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει σε ένα μόνο συμπέρασμα - στόχο: Να κρατηθεί πάση θυσία (όσο ισχυρό μπορεί πλέον να κρατηθεί) το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο στο όλο και μειούμενο πλέον φανατικό ακροατήριο. Και να αποτραπεί η -πιθανή εξέλιξη- άμεση αποδοχή που γνώρισε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή να δρομολογήσει στο άμεσο μέλλον άλλες πολιτικές εξελίξεις.

Με τη σύσταση της Εξεταστικής η κυβέρνηση βρέθηκε απομονωμένη και πολλαπλώς εκτεθειμένη, καθώς επιχείρησε να φορτώσει την ευθύνη για τη λίστα Πέτσα σε μια εταιρεία.



Πρέπει ωστόσο να απαντήσει: Με ποια κριτήρια μοιράστηκαν τόσα εκατομμύρια δημόσιου χρήματος, γιατί κρίθηκε σκόπιμο να δοθούν αυτά τα χρήματα την ώρα που η προβολή κοινωνικών μηνυμάτων είναι δωρεάν, γιατί χρηματοδοτήθηκαν μέσα τα οποία δεν είχαν καμία λειτουργία, γιατί σε περιπτώσεις ίδιας εμβέλειας μέσων κάποια πήραν πολλαπλάσια χρήματα σε σχέση με άλλα. Αλλά και γιατί η λίστα δόθηκε στη δημοσιότητα μετά από αρκετές εβδομάδες.

Η παραίτηση Κουρτς στην Αυστρία ήρθε γιατί βρέθηκαν σοβαρές ενδείξεις -οιονεί αποδείξεις- για τρία ποινικώς κολάσιμα αδικήματα: Διαφθορά (συναλλαγή), χρήση κρατικών πόρων, αθέμιτη πίεση, δηλαδή εκβιασμός για να "βγουν" αυτά που ήθελε.

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση φοβάται και τις συγκρίσεις και τις ομοιότητες στις πρακτικές με το "αντιπαράδειγμα" Κουρτς, αλλά κυρίως τις παρενέργειες που επιφέρει πολιτικά η συμπαράταξη της αντιπολίτευσης.

Φοβάται και το λέει "στο αυτί" των ΝΕΩΝ, όπου ο φόβος γίνεται πανικός. Και, ως γνωστόν, είναι κακός σύμβουλος.

 Ανδρέας Πετρόπουλος

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: