27.10.21

Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα στη σορό της Γεννηματά...


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, η οικογένεια, οι σύντροφοι, οι φίλοι και απλός κόσμος λένε σήμερα το τελευταίο αντίο στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Η σορός της Φώφης Γεννηματά, έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών, λίγο μετά τις 08:00 το πρωί. Οδηγήθηκε, με τη συνοδεία της... προσωπικής της γραμματέα και του αστυνομικού που είχε δίπλα της τα τελευταία χρόνια  στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης όπου από τις 10:00 τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.

Πάνω στο φέρετρο της Φώφης Γεννηματά βρίσκεται η Ελληνική σημαία, η σημαία του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής.


Από πολύ νωρίς στη Μητρόπολη βρέθηκε αρκετός κόσμος με δάκρυα στα μάτια και ένα λουλούδι για να πει το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά.

Κόσμος ο οποίος, όπως λέει στις κάμερες, δεν την γνώριζε προσωπικά, αλλά του ήταν πολύ αγαπητή.





Εκεί βρίσκονται και άνθρωποι, σύντροφοί της από το ΠΑΣΟΚ, με πράσινα περιβραχιόνια και μάσκες με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διευθετήσουν όλα τα διαδικαστικά ζητήματα,

Λίγο μετά τις 09:30, στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, βρέθηκε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, για να πουν οι βουλευτές το «τελευταίο αντίο» στη πρόεδρό τους.  

Από νωρίς βρέθηκαν εκεί βρέθηκαν και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

 

Στις 2 μετά το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία και στη συνέχεια με πομπή θα οδηγηθεί στην τελευταία κατοικία της στο Α’ νεκροταφείο και στον οικογενειακό τάφο, δίπλα στον πατέρα της Γιώργο Γεννηματά. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα πραγματοποιηθεί, στάση μπροστά από τη Βουλή.

Το κατευόδιο στην Φώφη γίνεται μέσα σε πάνδημη οδύνη και απέραντη θλίψη, μα και με καθολική αναγνώριση της σπουδαίας γυναίκας και πολιτικού, που βάδισε στον δημόσιο βίο με αξιοπρέπεια και έδωσε με παραδειγματικό τρόπο τη μάχη μέχρι το τέλος. Μίας προσωπικότητας και ενός ανθρώπου που κέρδισε την αγάπη και το σεβασμό όλων.


Φίλοι και άνθρωποι που την αγάπησαν μέσα από την παρουσία της στη δημόσια ζωή, πολιτικοί συνοδοιπόροι και αντίπαλοι, πολίτες κάθε ηλικίας και κοινωνικής προέλευσης αποχαιρετούν συγκινημένοι τη γενναία και αξιοπρεπή μέχρι το τέλος πολιτικό, με χιλιάδες μηνύματα, τα οποία είτε καταφτάνουν από προχθές στη Χαριλάου Τρικούπη και την οικογένειά της, είτε εκφράζονται από τα σόσιαλ μίντια.

Η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία δαπάνη. Επικήδειους θα εκφωνήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, καθώς και ο 17χρονος γιος της Φώφης, Γιώργος Γεννηματάς...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: