3.10.20

To χρέος της ΕΦ.ΣΥΝ...


















Ας δεχτούμε ότι η ΕφΣυν έχει δίκιο στο σημερινό της πρωτοσέλιδο. Πράγματι, τόσο ο Σαμαράς, όσο ο Μητσοτάκης και η Γεννηματά, είναι εκπρόσωποι της Δημοκρατίας που έστειλε τους ναζί στο δικαστήριο. Ο ένας ήταν πρωθυπουργός όταν ξεκίνησε η δίωξη της Χρυσής Αυγής, οι δύο άλλοι υπουργοί στην κυβέρνησή του, ενώ τώρα είναι αρχηγοί κομμάτων της βουλής.

Αν όμως η εφημερίδα θέλει να είναι συνεπής και έντιμη απέναντι στην ιστορία, θα πρέπει... την επόμενη εβδομάδα να κυκλοφορήσει με πρωτοσέλιδο ξανά τα ίδια πρόσωπα – Σαμαρά, Μητσοτάκη, Γεννηματά – και τίτλο: «Οι ευθύνες της Δημοκρατίας για την άνοδο των ναζί».
Γιατί οι χρυσαυγίτες δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά το 2012. Δρούσαν επί τρεις δεκαετίες ανενόχλητοι, τρομοκρατούσαν και μαχαίρωναν μετανάστες και αντιφασίστες, διείσδυαν στα σώματα ασφαλείας και τον στρατό. Με την απλόχερη κάλυψη του βαθέος κράτους και τη διαχρονική ανοχή των κυβερνητικών κομμάτων – ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 
Οι ναζί γεννήθηκαν και ανδρώθηκαν μέσα στο σώμα της Δημοκρατίας που τους περιέβαλε με θαλπωρή και προστασία, έως ότου άρχισαν να ξεσκίζουν τις σάρκες της. 
Περιμένουμε λοιπόν την ΕφΣυν, εκτός από τα εύσημα για τη δίωξη, να αποδώσει και τις ευθύνες για τη δολοφονική άνοδο του ναζισμού στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: