24.10.20

Το Πεντάγωνο …”θύμωσε” με την Τουρκία για τους S-400 (σιγά τα ωά)...



Πάλι τα ίδια, θα πουν οι αναγνώστες που διαβάζουν καθημερινά τη στήλη, και θα έχουν δίκιο. Αποτέλεσμα μηδέν… Όμως, είναι δημοσιογραφικό καθήκον η ορθή ενημέρωση, για θέματα που τα παρακολουθούμε καθημερινά, διότι ενδιαφέρουν την Ελλάδα και την Κύπρο, στον ύψιστο βαθμό.

Πρόκειται για... τις σχέσεις της κατοχικής Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες θεωρώ ότι βρίσκονται σε πορεία τελικής σύγκρουσης. Όσο και να κλείνουν τα μάτια οι Αμερικανοί, το «μοιραίο» δεν θα αποφευχθεί, διότι -διότι ανεξάρτητα τι επιθυμούν- αυτό επιδιώκει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Τι είχαμε την Παρασκευή; Πολλά και διάφορα…


Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επιτέθηκε στην τουρκική κυβέρνηση για τη δοκιμή τoυ ρωσικού συστήματος S-400, αλλά σιγά που θα ίδρωσε το αυτί του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας.

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος του Πενταγώνου ανακοίνωσε ότι το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας “καταδικάζει με τον πιο ισχυρό τρόπο τη δοκιμή της Τουρκίας, στις 16 Οκτωβρίου, του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400. Είμαστε ξεκάθαροι και ακλόνητοι στη θέση μας: ένα σύστημα S-400 εν λειτουργία δεν είναι σύμφωνο με τις δεσμεύσεις της Τουρκίας ως συμμάχου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ», τόνισε και πρόσθεσε:
«Διαφωνούμε με τη δοκιμή από την Τουρκία αυτού του συστήματος, η οποία κινδυνεύει να έχει σοβαρές συνέπειες για τη σχέση ασφαλείας μας. Έχει ήδη ανασταλεί η συμμετοχή της Τουρκίας από το πρόγραμμα παραγωγής των F-35 και οι S-400 εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό εμπόδιο για την πρόοδο της διμερούς μας σχέσης.”

Και τι κάνουν για να σταματήσουν την Τουρκία οι Αμερικανοί πέρα από δηλώσεις; Δεν βλέπουμε να λαμβάνουν την τελική απόφαση, όπως ορίζουν οι νόμοι του κράτους…

Επίσης, την Παρασκευή, με εντολή από την Ουάσιγκτον έκλεισαν οι αμερικανικές υπηρεσίες σε όλη την Τουρκία και έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα ασφάλειας.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Μιχάλη Υγνατίου, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: