19.10.20

Στον «αέρα» το προεδρικό debate...

Στον «αέρα» το τελευταίο προεδρικό debate στις ΗΠΑ που είναι προγραμματισμένο για τις 22 Οκτωβρίου, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί εάν η τηλεμαχία θα διεξαχθεί με τους διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο ίδιο τηλεοπτικό πλατό.

Αν και... είχαν προγραμματιστεί τρεις προεδρικές τηλεμαχίες, έγινε μόνο η πρώτη στις 7 Οκτωβρίου.

Η δεύτερη που ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Οκτωβρίου έμεινε στα χαρτιά... καθώς η Επιτροπή Προεδρικών Debαte είχε προτείνει μία «virtual τηλεμαχία» για λόγους προστασίας από τον νέο κορωνοϊό, αφότου έγινε γνωστό ότι ο Αμερικανός πρόεδρος μολύνθηκε από τη νόσο Covid- 19. Ωστόσο, ο Τραμπ δεν δέχθηκε την πρόταση της επιτροπής.

Στις 22 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο το τελευταίο προεδρικό debate με τα επιτελεία των δύο «μονομάχων» να μην ξεκαθαρίζουν την θέση τους: Αν, δηλαδή, οι δύο μονομάχοι θα κονταροχτυπηθούν στο ίδιο τηλεοπτικό πλατό.

Χθες, πάντως ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε προεκλογική εκστρατεία στη Νεβάδα, ενώ ο Τζο Μπάιντεν στη Βόρεια Καρολίνα.

Ο πρόεδρος Τραμπ επιστρατεύει ότι μέσο διαθέτει για να ξαφνιάσει ευχάριστα τους Αμερικανούς, καθώς επισκέφθηκε εκκλησία στο Λας Βέγκας μαζί με την γοητευτική σύμβουλό του, Χόουπ Χικς, αυτή που φέρεται να τον μόλυνε με το νέο κορωνοϊό. Ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι του αρέσει να προσεύχεται αν και, όπως επισημαίνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, σπανίως έχει βρεθεί σε εκκλησίες.

Στις εννέα μονάδες η διαφορά

Στο μεταξύ, ο Δημοκρατικός αντίπαλός του, πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ εξακολουθεί να διατηρεί προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του καθώς προηγείται με εννέα μονάδες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του St Pete Polls, o Mπάιντεν αποσπά ποσοστό 53% ενώ ο Τραμπ 44%, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο 77χρονος πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ είχε κι έναν απρόσμενο υποστηρικτή.

Το περιοδικό «Rolling Stone» εξέφρασε την προτίμησή του στο Τζο Μπάιντεν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Δεν υπάρχουν σχόλια: