2.10.20

Damage control...


Χθες το Μαξίμου άρχισε τις διαρροές για δυσαρέσκεια του Κ. Μητσοτάκη απέναντι σε υπουργούς. Τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση φαίνεται να είναι τρία.

Πρώτον, τα σχολεία και ειδικά το ρεζιλίκι με τις μάσκες. Η Ν. Κεραμέως είπε ότι τις... μάσκες πρέπει να τις προμηθεύονται μαθητές και εκπαιδευτικοί με δικά τους έξοδα, ο Θεοδωρικάκος άδειασε την Κεραμέως και είπε ότι θα δοθούν δωρεάν, οι μάσκες που πήγαν στα σχολεία ήταν υπερδιαστασιολογημένες και η Κεραμέως άδειασε τον Θεοδωρικάκο.

Έκτοτε το επιτελικό κράτος δεν έχει καταφέρει να στείλει στα σχολεία τις σωστές μάσκες, διότι δεν μπορεί -όπως ισχυρίζεται- να βρει τις προδιαγραφές. Και γελάει ο κόσμος.

Δεύτερον, το προσφυγικό. Ο Χρ. Σταϊκούρας επιτέθηκε δημόσια στον Ν. Μηταράκη για την εγκατάσταση προσφύγων στην εκλογική του περιφέρεια.

Ο Σταϊκούρας όμως κινείται έτσι λόγω των πιέσεων που δέχεται από τους εκλογείς του. Η Ν.Δ. πληρώνει την οξεία αντιπροσφυγική ρητορική που υιοθέτησε όταν κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτον, η πανδημία. Φαίνεται ότι πολλοί είναι οι υπουργοί που ανησυχούν για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίζεται την κατάσταση. Οι διαφωνίες των λοιμωξιολόγων, που βγαίνουν στην επιφάνεια, επιτείνουν την ένταση.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το Μαξίμου αδειάζει υπουργούς για να προστατεύσει τη δημοτικότητα του Κ. Μητσοτάκη.

Αλλά αυτό δεν μπορεί να σώσει την κατάσταση. Γιατί τα πράγματα το επόμενο διάστημα θα πηγαίνουν όλο και χειρότερα...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: