1.10.20

Κόβουν εκπομπή στο Πρώτο Πρόγραμμα...



...και αντιδρούν οι δικηγόροι κατά της Χρυσής Αυγής...

Ο Αρης Τόλιος που τοποθετήθηκε διευθυντής στο Πρώτο Πρόγραμμα ανακοίνωσε στην Ευανθία Ξυνού πως της κόβει την καθημερινή εκπομπή της. Τα είπαμε και την προηγούμενη εβδομάδα, είναι μία εκπομπή που... συνδέθηκε, μεταξύ άλλων, με τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Αναμενόμενο λοιπόν να στείλουν επιστολή διαμαρτυρίας προς τη Διοίκηση της ΕΡΤ οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ιδού:

Οι υπογράφοντες δικηγόροι, όλοι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής πληροφορηθήκαμε με μεγάλη ανησυχία την πρόσφατη απόφαση του νέου διευθυντή του Α΄ προγράμματος της ραδιοφωνίας της ΕΡΤ κ. Άρη Τόλιου, να καταργήσει από τον προσεχή μήνα Οκτώβριο 2020 την ωριαία καθημερινή απογευματινή ραδιοφωνική εκπομπή επικαιρότητας «Υπεράνω πάσης υποψίας» που επιμελείται δημοσιογραφικά και παρουσιάζει καθημερινά τα πέντε τελευταία χρόνια η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ευανθία Ξυνού.

Πρόκειται για τη μοναδική εκπομπή της Ε.Ρ.Τ. μετά την επαναλειτουργία της, η οποία σε αντίθεση με τη συμπεριφορά της συντριπτικής πλειοψηφίας των Μ.Μ.Ε, η οποία σταθερά κάθε εβδομάδα σχεδόν, ενημέρωνε το κοινό για τις εξελίξεις της δίκης φιλοξενώντας μας επανειλημμένα «στον αέρα».

Η στάση της αυτή βρίσκεται σε συνέπεια με τη στάση της ΠΟΣΠΕΡΤ απέναντι στη Χρυσή Αυγή και η παρουσιάστρια δημοσιογράφος Ευανθία Ξυνού υπήρξε μία από τις αγωνιζόμενες λειτουργούς της ενημέρωσης ενάντια στο μαύρο στην ΕΡΤ το 2013. Για αυτό και στην εκπομπή της είχαν βήμα και δίαυλο ενημέρωσης οι φωνές όλων των αγωνιζόμενων δυνάμεων στην κοινωνία και τα κινήματα.

Σας καλούμε να επανεξετάσετε και να ανακαλέσετε την παραπάνω απόφαση, ώστε η εκπομπή αυτή να συνεχίσει τη λειτουργία της όπως ακριβώς μέχρι τώρα με την κ. Ευανθία Ξυνού, στο πρόσωπο της οποίας εκφράζουμε αμέριστη συμπαράσταση, καθώς και την πλήρη αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας της και κάθε πολιτική επιλογή που οδηγεί στην κατάργηση της εκπομπής της, με τη βεβαιότητα ότι υπηρετεί με συνέπεια την δημοσιογραφική της αποστολή, η οποία προσφέρει στην κοινωνία και πρέπει να συνεχισθεί αδιατάρακτα.

Αθήνα, 30.9.2020

Οι υπογράφοντες συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α.
Δημήτρης Ζώτος
Θανάσης Καμπαγιάννης
Ειρήνη Μπολάνου
Κώστας Παπαδάκης
Χρύσα Παπαδοπούλου
Κώστας Σκαρμέας
Ανδρέας Τζέλης
Ελευθερία Τομπατζόγλου

e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: