20.10.20

Γιατί τόση νευρικότητα στο ΚΙΝΑΛ...


Στην Χαριλάου Τρικούπη φοβούνται ότι μπορεί να γίνουν εκλογές ακόμη και την άνοιξη. Η αίσθηση που υπάρχει, όπως μεταφέρεται από συνεργάτες της Φ. Γεννηματά, είναι ότι... 
αν υπάρξουν θετικές εξελίξεις σε σχέση με την πανδημία (εμβόλιο, νέα φάρμακα) τότε ο πρωθυπουργός θα επιλέξει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες για να «κάψει» την απλή αναλογική και να «κλειδώσει» μια τετραετία όσο έχει ακόμη προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ και όσο συνεχίζεται η κρίση εσωστρέφειας στην αξιωματική αντιπολίτευση. Οι δημοσκοπήσεις που έχουν υπόψιν τους στα ηγετικά κλιμάκια του ΚΙΝΑΛ δείχνουν ότι σημαντικό κομμάτι των ψηφοφόρων τους επιδοκιμάζει τη κυβέρνηση και κάποιοι στις επόμενες εκλογές μπορεί να ψηφίσουν ΝΔ. Την ίδια ώρα επιβεβαιώνουν ότι ένα ΚΙΝΑΛ-ουρά της ΝΔ δεν έχει πιθανότητες πολιτικής επιβίωσης γιατί θα μείνει εγκλωβισμένο στους μεγάλης ηλικίας ψηφοφόρους του που κοιτάζουν και μπορεί να φύγουν δεξιά και δεν μπορεί να προσελκύσει νέο κοινό είτε από αριστερά είτε από την αποχή. 

«Η καθήλωση στο 5-6% είναι θέμα χρόνου να οδηγήσει μεσαία στελέχη ακόμη και βουλευτές σε αναζήτηση μεταγραφής είτε στη ΝΔ είτε στον ΣΥΡΙΖΑ» λέει χαρακτηριστικά συνεργάτης της προέδρου του ΚΙΝΑΛ. «Παίζει» αλλαγή ονόματος; Επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ και στο ΑΦΜ του δεν υπάρχει στο τραπέζι λόγω της υπερχρέωσης του κόμματος αλλά το ενδεχόμενο να μπει μια παύλα δίπλα στο Κίνημα Αλλαγής για να προστεθεί ο πράσινος ήλιος, αυτό ισχύει ως σενάριο. Και ο λόγος είναι ότι από τα social media προκύπτει ότι το brand ΠΑΣΟΚ "πουλάει" και αυτό λαμβάνεται υπόψιν από την Χαριλάου Τρικούπη παρόλο που το κομμάτι της ΔΗΜΑΡ που ακολούθησε το ΚΙΝΑΛ δεν θέλει ούτε να ακούει κάτι τέτοιο. 

Η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή που πρωταγωνίστησε στα πιο πρόσφατα σενάρια διαδοχής της Φ. Γεννηματά μίλησε στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 και τον Γιάννη Πρετεντέρη για να ξεκαθαρίσει ότι δεν ενδιαφέρεται για τη διαδικασία εκλογής από τη βάση που είναι προγραμματισμένη για τον Νοέμβριο του 2021 αλλά «σε 2-3 ίσως χρόνια τίποτα δεν αποκλείεται και εξαρτάται από τις συνθήκες». Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον είναι η εκτίμησή της ότι «εν μέσω της πανδημίας» δεν ξέρει αν θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ηγεσία. Με άλλα λόγια θέλει να καθυστερήσουν αυτές οι διαδικασίες για να ταιριάξουν με τις αρχηγικές φιλοδοξίες της. 

Τίποτα δεν είναι σίγουρο για το ΚΙΝΑΛ. Ούτε καν αν θα γίνει η Συνδιάσκεψη που όλο αναβάλλεται λόγω κορονοϊού και εκεί θα γίνονταν συζητήσεις για όλα αυτά. Η Φώφη Γεννηματά έχει ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας της και από εκεί και πέρα το χάος: Ποιοι θα αναμετρηθούν μαζί της και με ποιο αφήγημα, αν θα έχουν προηγηθεί εθνικές εκλογές, αν θα ζητηθεί αναβολή των εσωκομματικών εκλογών μέχρι να γίνουν εθνικές εκλογές, αν θα αξιοποιηθούν στελέχη της κεντροαριστεράς από τον Κυρ. Μητσοτάκη στον επόμενο ανασχηματισμό όπως κυκλοφορεί...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: