10.10.20

Αυτό που σας συνδέει με τη Χρυσή Αυγή...














...είναι το μίσος σας για τις πλατείες...
Τα τελευταία 24ωρα αρκετοί όψιμοι «αντιφασίστες» και πρώην συνοδοιπόροι του ναζισμού στην Ελλάδα προσπαθούν να μας πείσουν ότι η Χρυσή Αυγή γιγαντώθηκε μέσα από το κίνημα των πλατειών.
 
Πρόκειται για... πρωτοφανή διαστρέβλωση της πραγματικότητας την οποία θα μπορούσε να πιστέψει μόνο κάποιος που γεννήθηκε μετά το 2012-13 ή που δεν έζησε ποτέ στην Ελλάδα (και σίγουρα όλοι όσοι ψήφισαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, καθώς δεν πέρασαν ποτέ από τις πλατείες για να μπορούν να εκφέρουν άποψη).

Χωρίς κανείς να αρνείται ότι στη λεγόμενη «πάνω πλατεία» βρέθηκαν εθνικιστικά και ρατσιστικά στοιχεία, θα πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι η Χρυσή Αυγή πολέμησε με μίσος το κίνημα των πλατειών. Αυτός είναι άλλωστε και ένας από τους βασικούς παράγοντες που αποδεικνύουν ότι οι χρυσαυγίτες βρίσκονται στην ίδια πλευρά της ιστορίας με όσους σήμερα αποκαλούν «χρυσαυγίτες» όσους συμμετείχαν στο κίνημα των πλατειών. Και οι δυο αντιτάσσονται στην ριζοσπαστική ανατροπή του πολιτικού και κυρίως του οικονομικού status quo: οι φασίστες γιατί είναι υπηρέτες αυτού του συστήματος και οι φιλελεύθεροι γιατί είναι (ή θα ήθελαν να είναι) οι ωφελημένοι του συστήματος.

Επειδή λοιπόν κάποιοι επιχειρούν συνειδητά να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, που ζήσαμε πριν από λίγα μόλις χρόνια, αναδημοσιεύουμε τις δηλώσεις των ίδιων των στελεχών της ναζιστικής οργάνωσης, εκείνης της περιόδου, όπως τις συνέλεξε ο Δημήτρης Ψαράς σε κείμενό του για την Εφημερίδα των Συντακτών.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: