17.10.20

Τρεις ξένοι στην ίδια φυλακή...


Μέχρι την προηγούμενη Τετάρτη, που η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε την απόφαση του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής έκαναν ότι... δεν καταλάβαιναν πού οδηγούσε αυτή η μακρόχρονη ακροαματική διαδικασία. 

 Απέφευγαν κάθε αναφορά στη δίκη και στο περιεχόμενο των συντριπτικών στοιχείων που ήρθαν στο φως για τη δράση, τη δομή και τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσής τους, ενώ στις σπάνιες περιπτώσεις που υποχρεώθηκαν να προβούν σε κάποια σύντομη σχετική αναφορά, τη συνόδευαν με τη διαβεβαίωση προς τους ακολούθους τους ότι «έχει καταρρεύσει η κατηγορία» και ότι επίκειται η «απαλλαγή». 


 Με αυτόν τον τρόπο, δεν ήταν προετοιμασμένοι για την τελική δικαστική απόφαση ούτε οι ελάχιστοι οπαδοί που έχουν μείνει στα τρία πλοκάμια που έχουν ξεφυτρώσει από την παλιά οργάνωση: η ομάδα του Μιχαλολιάκου με τη σφραγίδα της Χρυσής Αυγής, η ομάδα του Κασιδιάρη (Ελληνες ΓΤΠ) και η ομάδα του Λαγού (ΕΛΑΣΥΝ). 

Κοινό χαρακτηριστικό των πρώτων αντιδράσεων και των τριών πρώην στενών συνεργατών είναι ότι και οι τρεις ακολουθούν καθαρά προσωπική γραμμή, με στόχο να γλιτώσει κάπως ο καθένας, αδιαφορώντας για το τι θα συμβεί στους πρώην συναγωνιστές του. 

Ο καθένας από τους τρεις επικαλείται εντελώς διαφορετικά επιχειρήματα για την προσωπική του σωτηρία...
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

 Γιώτα Τέσση, Δημήτρης Ψαρράς

 Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: