20.10.20

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου...


...μετά την έκρηξη κρουσμάτων - Ερχονται νέα μέτρα... 

 Στο επίκεντρο της σύσκεψης στο Μαξίμου ακόμη και το lockdown σε συγκεκριμένες περιοχές, λόγω της... «έκρηξης» των κρουσμάτων. Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του προέδρου του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέα και του καθηγητή κ. Μαργιορκίνη. 

Στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός μετά τη σημερινή έκρηξη των κρουσμάτων κορονοϊού, τα οποία για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της πανδημίας έφτασαν τα 667. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται η Θεσσαλονίκη όπου καταγράφεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, όπως και οι νομοί των Ιωαννίνων και της Καστοριάς. 

 Πέραν των τριών αυτών περιοχών, η προσοχή της κυβέρνησης εστιάζεται στους νομούς Κορινθίας και Βοιωτίας όπου επίσης καταγράφεται μία σημαντική αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων. Αντιθέτως, η Αθήνα φαίνεται να καταγράφει μία σταθεροποίηση στην αύξηση των κρουσμάτων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αύριο θα συνεδριάσουν εκ νέου οι ειδικοί επιστήμονες, προκειμένου να προτείνουν μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς του ιού στις παραπάνω περιοχές.

 Η ανησυχία είναι τέτοια, που στο τραπέζι έχει πέσει ακόμα και το σενάριο που εξετάζεται είναι το lockdown όπως για παράδειγμα στα Ιωάννινα και στην Καστοριά, αλλά και αυστηροποίηση των μέτρων στις υπόλοιπες περιοχές... 

 Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: