22.10.20

Αναταραχή στην ΕΣΗΕΑ...


...για το πρωτοσέλιδο της «Αυγής»...

Ισχυρές αναταράξεις προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης «Αυγής» και στον συνδικαλιστικό κλάδο των δημοσιογράφων, με... αποκορύφωμα την παρ΄ολίγον κρίση στη συμμαχία των παρατάξεων που προσκεινται σε Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ και συγκροτούν την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Από το βράδυ της περασμένης Κυριακής η παράταξη «Νέα ΕΣΗΕΑ» με σκληρή ανακοίνωσή της ζήτησε την καταδίκη του πρωτοσέλιδου της «Αυγής» από το ΔΣ της ένωσης συντακτών. 

Ανακοίνωση καταδίκης εξέδωσε και η πλειοψηφούσα παράταξη «Ενωμένοι δημοσιογράφοι» που συγκροτεί μαζί με τη «Συσπείρωση» του ΣΥΡΙΖΑ το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ. Τη δική της εκδοχή έδωσε με ξεχωριστή ανακοίνωση η «Συσπείρωση» η οποία χαρακτήρισε «κακό» το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας. 

Η συνεδρίαση του ΔΣ της περασμένης Τρίτης τινάχθηκε στον αέρα μέσα από αλληλοκατηγορίες και σκληρές παραταξιακές αντιπαραθέσεις. Τη «συμμαχία» στην ΕΣΗΕΑ έσωσε τελικά σε δεύτερη συνεδρίαση του ΔΣ ένα γενικόλογο κείμενο αρχών και δεοντολογίας  ενάντια στο «πόλωση», τον φανατισμό και τον κομματισμό στον Τύπο και τους δημοσιογράφους, το οποίο δεν ανέφερε το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» αλλά αυτό της “Εφημερίδας των Συντακτών”! Το κείμενο ψηφίστηκε μόνο από πέντε μέλη του ΔΣ της ένωσης συντακτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: