17.10.20

«Διαχωρισμός» Αγίου Όρους – Κράτους στον χάρτη της Πολιτικής Προστασίας...



 ΦΩΤΟ...
Χωρίς το τρίτο πόδι της Χαλκιδικής και το Άγιο Όρος δημοσιεύτηκε από την Πολιτική Προστασία ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας της χώρας την Παρασκευή, προκαλώντας ερωτήματα αλλά και ειρωνικά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα. Άλλωστε, μόλις... πριν λίγες εβδομάδες έγινε γνωστό πως παρά τις σχετικές αποφάσεις της κυβέρνησης, τελικά το Άγιο Όρος αρνήθηκε την επιβολή lockdown, παρά την έξαρση των κρουσμάτων.
Τη λύση για να «εξαφανίσει» τα κρούσματα στο Άγιο Όρος φαίνεται πως βρήκε η Πολιτική Προστασία, καθώς στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας που δημοσίευσε την Παρασκευή, αφαίρεσε εντελώς ακόμα και την απεικόνιση του τρίτου ποδιού της Χαλκιδικής.




Πέρα από το χιουμοριστικό της υπόθεσης, η σχετική πρωτοβουλία προκαλεί ερωτήματα για την διαχείριση της πανδημίας στο συγκεκριμένο σημείο της χώρας, καθώς δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από την δημοσιοποίηση της πρόθεσης της κυβέρνησης να επιβάλλει Lockdown στην περιοχή, και την άρνηση του Αγίου Όρους να πειθαρχήσει.

Άλλωστε, λίγες ημέρες πριν την παραπάνω είδηση, τον γύρο του διαδικτύου είχε κάνει η ιστορία μονής του Αγίου Όρους που είχε βρεθεί σε καραντίνα, αφού είχε δημοσιοποιήσει πως βλέπει την πανδημία ως μία απλή γρίπη.


thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: