18.10.20

Ανακωχή για ανθρωπιστικούς λόγους στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ...



Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν να προχωρήσουν σε κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ από τα μεσάνυχτα της 18ης Οκτωβρίου, για ανθρωπιστικούς λόγους.

Η... παραπάνω είδηση αναρτήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας, στην οποία αναφέρεται ότι η ανακωχή ξεκίνησε τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα (23.00 ώρα Ελλάδας). Κατά τη διάρκειά της θα γίνει ανταλλαγή των αιχμαλώτων και των νεκρών και από τις δύο πλευρές και θα παρασχεθεί βοήθεια στους αμάχους που βρέθηκαν εν μέσω των συγκρούσεων.

Νωρίτερα, πάντως οι δύο χώρες (Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν) κατηγόρησαν η μία την άλλη για νέες επιθέσεις που παραβιάζουν την εκεχειρία, η οποία είχε συμφωνηθεί το προηγούμενο Σάββατο, με ρωσική διαμεσολάβηση. 

Το Μπακού υποστήριξε ότι 13 άμαχοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν στην πόλη της Γκάνα από πυραυλική επίθεση από πλευράς Αρμενίας, ενώ το Γερεβάν κατηγόρησε το Αζερμπαϊτζάν για συνεχείς βομβαρδισμούς.

Οι συγκρούσεις που διεξάγονται αυτήν την περίοδο είναι οι χειρότερες στην περιοχή από τότε που  Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία ήρθαν σε εμπόλεμη κατάσταση κατά τη δεκαετία του 1990 για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ: μια περιοχή που αναγνωρίζεται διεθνώς ως τμήμα του Αζερμπαϊτζάν, αλλά διοικείται από τους Αρμένιους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: