19.10.20

Πανικόβλητοι...


Ωραία τα πάμε στην εξωτερική μας πολιτική. Αν φτάσουμε μέχρι τη Χάγη, καλά θα είναι. Θα ξεκινήσουν οι διερευνητικές και δεν θα έχουμε τι να... 
παραχωρήσουμε. Μετά το «Oruc Reis» στέλνουν και πλωτό γεωτρύπανο οι Τούρκοι στο Καστελλόριζο. Πρέπει να είναι πανικόβλητοι. Δεν υπάρχει φυσικό αέριο εκεί, αλλά το κάνουν για να δουν τι πρωτοσέλιδο θα βάλει ο «Στόχος». Μετά το ιστορικό «Τους το χώσαμε το καράβι και τους φέραμε σε οργασμό διπλωματικής κινητικότητας». Καλά πάει αυτό. Μετά θα στείλουν και μια μπετονιέρα να ρίξει μπετά. Θα περιφράξουν και θα περιμένουν τον Χατζηδάκη να το νομιμοποιήσει. Σιγά μην περιφράξουν. Για να πανηγυρίζει μετά ο Μητσοτάκης ότι τους έχει απομονώσει. 

Άλλωστε, είδαμε και τον Στεφανή που περιέφραξε τι κατάφερε. Εντάξει, το πληρώσαμε 500.000 εκείνο, αλλά ήταν για να μην αλλοιωθεί ο πολιτισμός μας. Για μνημείο του πολιτισμού μας και λίγα είχαμε δώσει. Προσέξτε μόνο μην το πάρουν οι Εγγλέζοι στο Λούβρο και κάνουμε επιτροπές να τους το ζητάμε πίσω. Εν τω μεταξύ, μια και μιλάμε για τον πολιτισμό μας, κάθε πέντε μέρες κάποιος μαχαιρώνει ένα σκυλάκι. Και πιάνει φωτιά ένα εργοστάσιο πλαστικών. 

Ε, όχι και δίκη της Νυρεμβέργης! Στη Δίκη της Νυρεμβέργης οι κατηγορούμενοι διάβαζαν Νίτσε. Και άκουγαν Βάγκνερ... Άντε, ρε, που βάζετε στα ίσα τις αρβύλες με τον Εγκληματίεν Φον Πόλεμεν που ήταν και ολυμπιονίκης στη στρατιωτική ξιφασκία. Κι έπαιζε και καλούτσικο πιάνο. Εδώ ήταν που έπρεπε να πει ο Μπαρμπαρούσης «Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες», αλλά μπέρδεψε τα λόγια και είπε «είμαι καλός άνθρωπος, θα βάλω τα κλάματα». Εν τω μεταξύ, όλοι ζητάνε επιείκεια γιατί πρέπει να βοσκήσουν τα πρόβατα και έχει η θεία τους εντεροκολίτιδα, λες και αιτούνται πενθήμερη κανονική άδεια. Τι να κάνουμε; Μέχρι εκεί μάθανε στις Ειδικές Δυνάμεις. Το πιο αποτελεσματικό ελαφρυντικό που επικαλέστηκαν πάντως ήταν ότι ο εγκλεισμός στη φυλακή θα έχει καταστροφικές συνέπειες στον χαρακτήρα τους. Καλό είναι και το ότι έχουν εγκαταλείψει την πολιτική. 

Ευτυχώς, Παναγία μου γιατί οι μαδούροι θα διώχνανε τις επενδύσεις. Δεν κατάλαβαν πώς τους έφυγε η Pitsos. Νόμιζαν πως θα πήγαινε στην Τουρκία να στείλει ηχηρό μήνυμα και θα επέστρεφε. Αλλά και να το καταλάβαιναν, τι θα έκαναν; Θα απαιτούσαν να εφαρμοστεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με τη Siemens; Ούτε στα καουμπόικα δεν γίνονται αυτά. Πολύ ωραίος ο Πτωχευτικός Κώδικας. Θυμίζει λίγο τη μεσαιωνική φεουδαρχία στη Λομβαρδία. Αν «κοκκινίσει» το στεγαστικό σου, όμως, θα μπορείς να μένεις στο σπίτι σου με ενοίκιο για δώδεκα χρόνια. Καταπληκτικό. Δείτε ποιες κατηγορίες δανειοληπτών ωφελούνται. Με τέτοιες ρυθμίσεις αγόρασαν και οι άποικοι το Μανχάταν από τους Ινδιάνους. Στο τέλος της δωδεκαετίας θα μπορείς να αγοράσεις το ακίνητο στο 100% της εμπορικής του αξίας, πράγμα που είναι εξαιρετική ευκαιρία. Ειδικά αν στο μεσοδιάστημα έχεις αποκτήσει λεφτά που δεν ξέρεις τι να τα κάνεις. Που είναι και το πιθανότερο σενάριο έτσι όπως πάμε. 

Αν δεν έχεις λεφτά, δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλώς θα σε πετάξουν στον δρόμο και θα το πουλήσουν σε κάποιον άλλο. Απλώς αυτό δεν το εξηγούν πολύ αναλυτικά στο δελτίο Τύπου. Επίσης, αν χρωστάς στην τράπεζα, θα μπορεί να σου δεσμεύει τις αποδοχές σου μέχρι του ποσού των 611 ευρώ μηνιαίως. Όχι, για να δείτε πόσο σκίζεται αυτή η κυβέρνηση για τη μεσαία τάξη...

Άγγελος Τσέκερης
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: