2.10.20

Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζει «ήπια συμπτώματα»...


    
Ανησυχίες για έκθεση του Μπάιντεν στον κορωνοϊό στο ντιμπέιτ...
Hπια συμπτώματα του νέου κορωνοϊού εμφανίζει ο Ντόναλντ Τραμπ, που η ανακοίνωση ότι πάσχει από Covid-19 προκάλεσε πολιτικό σεισμό στις ΗΠΑ αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με... δύο πηγές που επικαλούνται οι New York Times, ο Αμερικανός πρόεδρος εμφάνισε συμπτώματα παρόμοια με αυτά ενός κρυολογήματος.

Ο Τραμπ παρέστη σε εκδήλωση για χρηματοδότες σε κλαμπ του γκολφ στο Νιού Τζέρσεϊ την Πέμπτη. Ένας από τους μετέχοντες είπε ότι ήρθε σε επαφή με περίπου 100 άτομα, ενώ έμοιαζε ότι ήταν σε λήθαργο.

Μια άλλη πηγή ανέφερε ότι ο πρόεδρος κοιμήθηκε κάποια στιγμή στο Air Force One, στην επιστροφή του από την καμπάνια του στη Μινεσότα, την Τετάρτη το βράδυ.

Το πρόγραμμα του Ντόναλντ Τραμπ για τις επόμενες ημέρες βρίσκεται υπό συζήτηση. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξει ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Αμερικανού προέδρου, για να δείξει ότι ο ίδιος είναι λειτουργικός και ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τη δραστηριότητά της.

«Περαστικά» από τον Τζο Μπάιντεν

Από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν έστειλε τις ευχές του για περαστικά στον Αμερικανό πρόεδρο και τη σύζυγό του.

Με μήνυμά του στο twitter και, όπως έντονα σχολιάστηκε, αρκετές ώρες μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την ασθένεια του Αμερικανού προέδρου, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών έγραψε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του εύχονται στον πρόεδρο Τραμπ και την Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ γρήγορη ανάρρωση.

«Θα συνεχίσουμε να προσευχόμαστε για την υγεία και την ασφάλεια του προέδρου και της οικογένειάς του» κατέληξε στη σύντομη ανάρτησή του.

Ανησυχίες για έκθεση του Μπάιντεν στον κορωνοϊό στο ντιμπέιτ

Την ίδια ώρα, στην Ουάσινγκτον εκφράζονται φόβοι για το μέγεθος της διασποράς του κορωνοϊού, μετά την ασθένεια του Αμερικανού προέδρου και κυρίως λόγω του έντονου προγράμματός του την τελευταία εβδομάδα, που περιελάμβανε το ντιμπέιτ, προεκλογικές συγκεντρώσεις και μια συνάντηση με μέλη του Κογκρέσου στον Λευκό Οίκο.

Ήδη, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε διαδικασία ιχνηλάτησης. Ανάμεσα σε αυτούς που ήρθαν κοντά στον Αμερικανό πρόεδρο είναι και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, που στάθηκε κοντά του για 90 λεπτά στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ της Τρίτης. Επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι εάν δεν αποκλείεται να εκτέθηκε στον κορωνοϊό.

Οι δύο υποψήφιοι δεν αντάλλαξαν χειραψίες και οι μεταξύ τους απόσταση ήταν περίπου 3 μέτρα. Ωστόσο, για 90 λεπτά μιλούσαν –και μερικές φορές σε πολύ υψηλούς τόνους. Ως εκ τούτου, εκφράζονται φόβοι ότι είναι απολύτως πιθανό να κόλλησε και ο Μπάιντεν, καθώς ο Τραμπ είχε μολυνθεί τουλάχιστον 48 ώρες πριν διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: