2.10.20

Στρώνουν το έδαφος για να κλείνει η εστίαση στις 10 το βράδυ;...Η ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στην Αττική με τα κρούσματα κορονοϊού οδηγεί την κυβέρνηση όχι στο να λάβει έστω και με τραγική καθυστέρηση τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και διαχείρισης σε Υγεία, Παιδεία κλπ, αλλά να ετοιμάζεται για νέους σκληρούς περιορισμούς.

Σε... αυτό το πλαίσιο φαίνεται ορατό το ενδεχόμενο να επιβληθούν καινούργιοι περιορισμοί στην εστίαση, χώρο που έχει υποστεί σοβαρότατο πλήγμα από την αρχή της πανδημίας και συνεχίζει να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα.

Για το ενδεχόμενο να κλείνουν μπαρ και εστιατόρια από τις 10 το βράδυ μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο υπουργός Ανάπτυξης ενημερώνοντας πως είναι και αυτή μία επιλογή.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε μεν ότι αυτή τη στιγμή «δεν είναι επί θύραις», όμως ξεκαθάρισε ότι δεν αποκλείεται να εξεταστεί σοβαρά ως μέτρο.


«Όσο δεν μπορούμε να ελέγξουμε την πανδημία, θα λαμβάνουμε αυστηρότερα μέτρα ώστε να αποφύγουμε το γενικό lockdown, που θα είναι καταστροφικό για την οικονομία. Άρα κάθε άλλο μέτρο είναι στο τραπέζι», είπε ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση για την εστίαση και το ενδεχόμενο τα καταστήματα να κλείνουν από τις 10 το βράδυ και όχι στις 12 τα μεσάνυχτα για να προσθέσει «αυτή τη στιγμή δεν είναι επί θύραις το εν λόγω μέτρο, χωρίς να μπορώ να το αποκλείσω, αναλόγως της πανδημίας».

Αναφέρθηκε δε στο παράδειγμα της Ολλανδίας όπου στις 10 κλείνουν μπαρ και εστιατόρια και στο Βέλγιο όπου κλείνουν στις 11.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: