9.10.20

Πάλεψε ο Τσιτσιπάς, αλλά...

  ...υπέκυψε στον κορυφαίο Τζόκοβιτς...
Σε ένα σπουδαίο ματς αντάξιο της φήμης και της αξίας των δυο μονομάχων ο σπουδαίος Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε, αλλά δεν άντεξε και λύγισε μπροστά στον τεράστιο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο...  Τσιτσιπάς κατάφερε και γύρισε το παιχνίδι από 2-0 σε 2-2, αλλά στο τελευταίο σετ δεν άντεξε και αποκλείστηκε από τον τελικό του διάσημου τουρνουά τένις Ρολάν Γκαρός. 
Όσον αφορά την εικόνα του ματς, ο Τζόκοβιτς πήρε με ευκολία τα δύο πρώτα σετ, ο Τσιτσιπάς επέστρεψε στο ματς ισοφαρίζοντας σε 2-2, όμως στο τέλος ο Έλληνας τενίστας φάνηκε να μένει από δυνάμεις. Σημαντική για την εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν και η ανωτερότητα του Τζόκοβιτς μπροστά στο φιλέ. 

Συγκεκριμένα, στα δύο πρώτα ο Σέρβος έκανε επίδειξη δυνάμεως απέναντι στον Έλληνα, επικρατώντας με 6-3 και 6-2.

Αφού σπατάλησε δύο σημαντικά σετ, ο Τσιτσιπάς απέδειξε ότι έχει σφυγμό στο τρίτο σετ: πρώτα έμεινε ζωντανός από ματς πόιντ του αντιπάλου του και στη συνέχεια πήρε το σετ με 7-5, σπάζοντας το σερβίς του Τζόκοβιτς.

Έχοντας βρει ρυθμό, ο Τσιτσιπάς επέστρεψε ολοκληρωτικά στο ματς, επικρατώντας με 6-4 και ισοφαρίζοντας σε 2-2 τα σετ. 

Ωστόσο, στο πέμπτο και τελευταίο σετ, ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε ότι έχει αδειάσει από την προσπάθεια που έκανε στα δύο προηγούμενα σετ, επιτρέποντας έτσι στον αντίπαλό του να φτάσει με ευκολία στο 6-1 και τη νίκη. 

Τα σετ: 6-3, 6-2, 5-7, 4-6 και 6-1

Στον τελικό της Κυριακής, ο Τζόκοβιτς θα αντιμετωπίσει άλλο ένα ιερό τέρας του σύγχρονου τένις, τον Ράφα Ναδάλ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: