24.10.20

Πώς θα αλλάξει από τη Δευτέρα ο υγειονομικός χάρτης...

 
 
Σε άλλο επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας που συνεπακόλουθα σημαίνει και διαφορετικά περιοριστικά μέτρα περνούν από τη Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 24 περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Απ' αυτές οι 11 πηγαίνουν σε αυξημένο επίπεδο και οι υπόλοιπες 13 περνάνε... σε χαμηλότερο επίπεδο επιτήρησης.

Αναλυτικά:

Στο επίπεδο 2 (επιτήρησης)  περνούν από το επίπεδο 1 (ετοιμότητας) οι περιφερειακές ενότητες Άρτας, Έβρου, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Καβάλας και Σποράδων(μόνο για Σκιάθο).
Στο επίπεδο 2 από το επίπεδο 3 περνούν οι εξής περιφρειακές ενότητες: Αχαΐας, Ηρακλείου, Καρδίτσας, Λέσβου, Μυκόνου, Πέλλας και Σάμου.
Όσον αφορά τα νησιά της Αττικής (πλην Σαλαμίνας)  πηγαίνουν από το πορτοκαλί στο κίτρινο, δηλαδή κατεβαίνουν από το επίπεδο 3 και περνούν στο επίπεδο 2. 
Επίσης στο επίπεδο 1 από το επίπεδο 3 περνούν από τη Δευτέρα οι Π.Ε Ζακύνθου και Κέας- Κύθνου, δηλαδή από «πορτοκαλί» γίνονται «πράσινες».
Τέλος, από την επόμενη Τετάρτη το επίπεδο υγειονομικής ασφάλειας θα καθορίζεται ανά νησί και όχι ανά περιφερειακή ενότητα, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που η επιδημιολογική εικόνα διαφοροποιείται σημαντικά από νησί σε νησί και άρα η επιβολή των ίδιων μέτρων σε όλους δεν είναι ούτε δίκαιη ούτε ενδεδειγμένη, ανέφερε ο Ν. Χαρδαλιάς.


Από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου η εικόνα του χάρτη διαμορφώνεται ως εξής:

25 Περιφερειακές ενότητες στο επίπεδο 1 (Ετοιμότητας) πριν από 14 μέρες ήταν 26
33 Περιφερειακές Ενότητες στο επίπεδο 2 (Επιτήρησης) πριν από 14 μέρες ήταν 25
14 Περιφερειακές Ενότητες στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) πριν από 14 μέρες ήταν 23
2 Περιφερειακές Ενότητες στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου) καμία περιοχή δεν ήταν σε αυτό το βαθμό συναγερμού πριν 14 μέρες.

Ανοιχτό το λιανεμπόριο στις περιοχές με «κόκκινο»
Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στην αλλαγή του μέχρι τώρα ισχύοντος πλαισίου για τη λειτουργία των καταστημάτων λιανικής στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4.

Μέχρι τώρα προβλεπόταν η αναστολή λειτουργίας τους, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως αυτό θα αλλάξει.

Ο Ν. Χαρδαλιάς εξήγησε ότι αυτό θα ισχύσει και για τα κομμωτήρια και χώρους όπου παρέχονται υπηρεσίες μανικιούρ/ πεντικιούρ, διευκρινίζοντας πως ακόμα και σε περιοχές κατηγορίας 4 στην κλίμακα θα μπορούν από σημερα, Σάββατο 24 Οκτωβρίου, να λειτουργούν με βάση τα πρωτόκολλα για τις περιοχές της κατηγορίας 3...

Δεν υπάρχουν σχόλια: