3.10.20

Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!...



«Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε θύλακες αδιαφάνειας και δημόσιας σπατάλης. Η ΕΡΤ είναι μία χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης και αυτό τελειώνει σήμερα».

Τάδε έφη ο κ. Σίμος Κεδίκογλου στις 11 Ιουνίου 2013 και αμέσως μετά η... ΝΔ επί κυβερνήσεως Σαμαρά, προχώρησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Για να δούμε κατά πόσο τελείωσε η αδιαφάνεια και η απίστευτη σπατάλη τη σήμερον ημέρα με κυβέρνηση πάλι ΝΔ, αλλά πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη.

Πολλοί υπάλληλοι της ΕΡΤ έχουν συνταξιοδοτηθεί ή έχουν μεταταχθεί, οπότε λογικά δημιουργείται κενό σε κάποιες ειδικότητες. Τι θα πρέπει να γίνει λοιπόν; Να γίνουν προσλήψεις τακτικού προσωπικού. Δεν θέλουν να το κάνουν; Ας κάνουν προσλήψεις συμβασιούχων αορίστου χρόνου ή έστω να προσλάβουν εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου έως ότου προκηρυχθεί διαγωνισμός με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Αλλά δυστυχώς μαθαίνω ότι η «δικαιολογία» της Διοίκησης, μετά από φυσικά συνεννόηση με την κυβέρνηση ώστε να μη γίνει αυτό, είναι ότι τους το απαγορεύει ο Νόμος. Και η ΝΔ όπως ξέρουμε όλοι, τηρεί με ευλάβεια τους Νόμους που φτιάχνει και τη βολεύουν. Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει!

Αντ’ αυτού, γίνεται «ενοικίαση εργαζομένων» με χρήση παροχής υπηρεσιών από εργολάβους. Που σημαίνει, λεφτά έχουμε ας τα δώσουμε σε ιδιωτικές εταιρίες.

Αλήθεια, κύριοι της Διοίκησης της ΕΡΤ, όταν προσλαμβάνετε και άλλους δημοσιογράφους, υπάρχει άλλος «ευλογημένος Νόμος»; Αυτοί οι δημοσιογράφοι που υπάρχουν στην ΕΡΤ δεν σας καλύπτουν; είναι άχρηστοι αυτοί που επί χρόνια εργάζονται στην ΕΡΤ ως τακτικό προσωπικό; Υπάρχει κάποιος λόγος που δε θέλετε να τους αξιοποιήσετε; Σας έχουν ενοχλήσει κάπου; Ή μήπως θα θέλατε να τους αντικαταστήσετε, αλλά δεν μπορείτε;

Προχτές πάλι που άνοιξα την τηλεόραση και συντονίστηκα στη συχνότητα της ΕΡΤ, ένιωσα έναν αέρα…ιταλικό. Είδα τα λογότυπα της ΕΡΤ και διερωτόμουν…σα ποια μοιάζουν…σα ποια μοιάζουν. Και τότε μου ήρθε η φλασιά. Γίναμε RAI!

Μπράβο στην ιδιωτική εταιρία που πλήρωσε η ΕΡΤ 52.500 Ευρώ πλέον ΦΠΑ, και κατ’ επέκταση εμείς, για να σχεδιάσει τα τόσο «δύσκολα» και «πρωτότυπα» λογότυπα!

Ίσως πρέπει, κύριοι της Διοίκησης, να τους προσλάβετε με μία «σύμβαση έργου» ώστε να εκπαιδεύσουν τους γραφίστες που έχετε στην ΕΡΤ, γιατί σίγουρα τους θεωρείτε και αυτούς ανίκανους και άχρηστους.

Τελικά κατά τον κ. Ζούλα και τον κ. Γαμπρίτσο και κατ’επέκταση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όλοι οι ανίκανοι έχουν μαζευτεί στην ΕΡΤ.

Ελπίζω να μην τους έρθει καμία «άνωθεν» εντολή και συμβεί αυτό που έγινε στις 11 Ιουνίου 2013…

Αλλά ο κ. Μητσοτάκης είναι πιο έξυπνος. Παρότι γενικώς έχει πολλές παγκόσμιες πρωτιές, σε αυτή τη περίπτωση δεν θέλει να ξεσηκωθεί όλη η υφήλιος για άλλη μία φορά και να ξανακλείσει δημόσιο τηλεοπτικό φορέα, κάτι που δεν έχει γίνει πουθενά στον κόσμο. Ξέρει ότι θα έχει αντίκτυπο γιατί, κακά τα ψέματα, τότε, έπαιξε ρόλο και το κλείσιμο της ΕΡΤ στο να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Το σίγουρο είναι ότι το άλογο δεν τραβάει. Μας περιμένουν δύσκολα χρόνια παρά τις στομφώδεις ψεύτικες εξαγγελίες της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ φυσιολογικά θα επανέλθει να διορθώσει τα κακώς κείμενα της διακυβέρνησής της.

Για να επανέλθω στο θέμα των λογοτύπων, για μένα είναι λάθος που η ΕΡΤ έφτιαξε λογότυπα που μοιάζουν με της RAI. Έπρεπε να φτιάξει λογότυπα που να μοιάζουν με τα κανάλια του Μπερλουσκόνι.

Ο κ. Μητσοτάκης, ως άλλος Μπερλουσκόνι, έχει πολλά κοινά με τον Original. Πρώην πρωθυπουργός ο κ. Μπερλουσκόνι, ελέγχει κανάλια στη χώρα του, όπως και τα πιο πολλά media είναι δικά του.

Πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης, ελέγχει κανάλια και ταΐζει τα media για να τον «λιβανίζουν». Τώρα ιδίως που ψηφίστηκε να πάρουν και άλλα λεφτά τα media, διότι τα 20 εκατομμύρια ευρώ που έχουν ήδη πάρει είναι peanuts, ποιος πιάνει τον κ. Μητσοτάκη. Μπερλουσκόνι σε όλο του το μεγαλείο!

Τελικά κ. Μητσοτάκη για απαντήστε μας.

Συνεχίζει η ΕΡΤ να είναι μία χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης, επί ημερών σας; Εάν κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσουν τελικά να κάνουν κάποιες σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή, εσείς τι θα ψελλίσετε; Για να δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος..

Ελένη Αυλωνίτου

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: