1.10.20

Σοβαρό λάθος...



 
Τα tweets του Αλέξη Τσίπρα, για τη Σύνοδο Κορυφής...
Μια σειρά από αναρτήσεις στο Twitter, ενόσω ήταν σε εξέλιξη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στο οποίο οι ηγέτες της Ε.Ε. συζητούσαν τις σχέσεις με την Τουρκία, έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας. Όπως εγραψε: θα ήταν πολύ σοβαρό λάθος από την Ε.Ε. να... θεωρήσει ότι αποτελεί βιώσιμο πλαίσιο για την έξοδο από την κρίση η επανεκκίνηση ενός εύθραυστου ελληνοτουρκικού διαλόγου, υπό τη σταθερή απειλή της επιστροφής τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Προσθέτει ότι ο μόνος τρόπος για να είναι βιώσιμος ο ελληνοτουρκικός διάλογος, είναι να βασιστεί στην αναζωογόνηση του ευρωτουρκικού διαλόγου υπό νέους όρους που συμπεριλαμβάνουν την υιοθέτηση ενός ισχυρού μηχανισμού επιβολής σειράς κυρώσεων & μια περιεκτική θετική ατζέντα.
Και καταλήγει ότι αν δεν επιλεγεί αυτός ο δρόμος, δεν θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μόνο την αποτυχία των ελληνοτουρκικών διαβουλεύσεων και την επιστροφή της κρίσης. Και καταλήγει ότι αν δεν επιλεγεί αυτός ο δρόμος, δεν θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μόνο την αποτυχία των ελληνοτουρκικών διαβουλεύσεων και την επιστροφή της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: