23.10.20

Άρση ασυλίας για γαλάζιο βουλευτή...


...μπλέκει τον Μώραλη... 

 Tην άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ... Ιωάννη Μελά με ψήφους 276 υπέρ αποφάσισε η Βουλή έπειτα από σχετικό αίτημα της Εισαγγελικής Αρχής Πειραιά. Η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας αφορούσε υπόθεση μη έκδοσης απόφασης για τη διακοπή λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, όταν εκείνος ήταν αντιδήμαρχος, πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Πειραιά.

 Κατά το συγκεκριμένο διάστημα, ο Γ. Μελάς ήταν αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου και πρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στον Δήμο Πειραιά επί δημαρχίας Γιάννη Μώραλη. Για την υπόθεση είχε διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά σχετικά με τη λειτουργία του παράνομου κλαμπ, αλλά και τις τυχόν πράξεις ή παραλείψεις του βουλευτή. Το κατάστημα λειτουργούσε από το 2014 επί τρία χρόνια ως κλαμπ στο ισόγειο, αλλά υπήρχαν καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής για παρανομίες που λάμβαναν χώρα σε πατάρι. 

Οι καταγγελίες γίνονταν στον Δήμο Πειραιά, όταν αρμόδιος ήταν ο τότε αντιδήμαρχος και νυν βουλευτής Ι. Μελάς. Τελικά αστυνομικοί έκαναν έφοδο και βρέθηκαν μπροστά σε παραβάσεις. Για τον λόγο αυτόν σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των υπευθύνων του καταστήματος. 

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης η αρμόδια εισαγγελέας έφτασε στο όνομα του τότε αντιδημάρχου και νυν βουλευτή Α΄ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννη Μελά. Μιλώντας στη Βουλή υποστήριξε ότι την απόφαση για τη λειτουργία ή το κλείσιμο του παράνομου κλαμπ δεν ήταν δυνατόν να τη λάβει μόνος του, ρίχνοντας εμμέσως πλην σαφώς ευθύνες και στη δημοτική αρχή Μώραλη...

 Πηγή:avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: