23.10.20

Οι ΗΠΑ κόβουν την έκδοση βίζας για την Τουρκία...


...λόγω «κινδύνου τρομοκρατικών επιθέσεων»... 

Οι αμερικανικές διπλωματικές αντιπροσωπείες στην Τουρκία ανακοίνωσαν σήμερα, Παρασκευή, ότι αναστέλλουν τις υπηρεσίες χορήγησης βίζας επικαλούμενες «αξιόπιστες πληροφορίες» για... «κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων». «Όλες οι υπηρεσίες χορήγησης βίζας και διαβατηρίων στις διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ στην Τουρκία (πρεσβεία ΗΠΑ - Άγκυρα, προξενείο ΗΠΑ - Κωνσταντινούπολη, προξενείο ΗΠΑ - Σμύρνη, προξενείο ΗΠΑ – Άδανα) αναστέλλουν τη λειτουργία τους προσωρινά», προσθέτει η αμερικανική πρεσβεία. Πιο αναλυτικά «η αμερικανική αποστολή στην Τουρκία έλαβε αξιόπιστες πληροφορίες για ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις ή απαγωγές με στόχο Αμερικανούς και πολίτες άλλων χωρών στην Κωνσταντινούπολη, μεταξύ άλλων εναντίον του αμερικανικού προξενείου, καθώς και σε άλλα μέρη στην Τουρκία», ανέφερε η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα σε μήνυμα με το οποίο ανακοίνωνε την αναστολή των υπηρεσιών χορήγησης βίζας στη χώρα. 

 Οι υπηρεσίες προς τους Αμερικανούς πολίτες ανεστάλησαν επίσης σε πέντε αμερικανικές αντιπροσωπείες στην Τουρκία, κυρίως στην πρεσβεία στην Άγκυρα και στο γενικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με την ίδια πηγή. 

 Στο ίδιο μήνυμα, η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες να «επιδείξουν αυξημένη επαγρύπνηση στους χώρους όπου μπορεί να συγκεντρώνονται Αμερικανοί ή ξένοι, περιλαμβανομένων πύργων γραφείων και εμπορικών κέντρων». Τους ζήτησε επίσης να «αποφεύγουν τις συναθροίσεις» και να «υιοθετούν χαμηλό προφίλ». 

 «Ενέργειες για τους πολίτες: 

 Να είστε προσεκτικοί και να επαγρυπνείτε.
 Αποφύγετε τα πλήθη. 
Διατηρήστε χαμηλό προφίλ. 
Να γνωρίζετε το περιβάλλον σας. 
Μείνετε σε εγρήγορση σε τοποθεσίες όπου συχνάζουν ξένοι.
 Παρακολουθείτε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης»...

 Πηγή:left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: