19.10.20

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια...


...για τον 14χρονο που του φόρτωσαν κακούργημα...

ΒΙΝΤΕΟ

Ισχυρή είναι η συμπαράσταση στον 14χρονο που του φόρτωσαν κακούργημα από το δήμο Χαλανδρίου και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής. Πλήθος κόσμου βρίσκεται στα δικαστήρια της... Ευελπίδων καθώς και ισχυρή αστυνομική δύναμη ενώ σε εξέλιξη είναι η εξέταση του μαθητή στον ανακριτή.




Ο 14χρονος Βαγγέλης, μαθητής τού 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου και εκλεγμένος γραμματέας του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του σχολείου του, συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου. 

Ο Βαγγέλης, όπως και χιλιάδες μαθητές, διαδήλωνε με αιτήματα τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού και λειτουργία των  σχολείων με υγειονομική ασφάλεια. Όπως δήλωσε στο avgi.gr ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος «είμαστε με τους Αηγιάννηδες και όχι με τους Ιαβάρηδες».

Ο δήμος Χαλανδρίου και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων της περιοχής, ζητούν την απελευθέρωσή του και την απαλλαγή του από τις κατηγορίες προκειμένου να συνεχίσει τη ζωή και τη φοίτησή του στο σχολείο του.

«Η Δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι υπερήφανη όταν μαθητές φορτώνονται με κακουργήματα», δήλωσε στο avgi.gr o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Παρόντες στη συγκέντρωση είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος και πολλοί βουλευτές του κόμματος...

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: