21.10.20

Διακοπή για τις 6 Νοεμβρίου...


...στη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ...

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ξεκίνησε σήμερα η δίκη των έξι κατηγορουμένων, δύο επιχειρηματιών και τεσσάρων αστυνομικών, για την πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου το... μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018 στην οδό Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας.

«Είστε σε μια ιστορική δίκη» είπε ο πρόεδρος προς τους ενόρκους, που κληρώθηκαν σήμερα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο της δίκης «ZackieOh Justice Watch».

Στη συνέχεια το δικαστήριο διέκοψε και όρισε τις επόμενες συνεδριάσεις για τις 6 και 11 Νοεμβρίου, λόγω απουσίας ενός από τους συνηγόρους υπεράσπισης, ο οποίος υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού.

Η διαδικασία θα διεξάγεται με περιοριστικά μέτρα, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου, επιτρέπεται η παρουσία μόνο 15 ατόμων στο ακροατήριο. Ένα για κάθε κατηγορούμενο, την οικογένεια του θύματος και πέντε δημοσιογράφους.

Δυναμική συγκέντρωση, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις
Έξω από το δικαστήριο πλήθος ατόμων πραγματοποιούν συγκέντρωση, στην οποία καλούσαν σωματεία και ενώσεις, ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς. 

«Καταδίκη στους δολοφόνους του Zak/Zackie» είναι το κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών, που ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη και παραμένουν έξω από το Εφετείο, όπου συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ισχυρή η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων επί της οδού Δέγλερη, η οποία έκλεισε για τα οχήματα...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: