24.10.20

Έσπασε το φράγμα του 1 εκατ. κρουσμάτων και η Γαλλία...

 
 
Μετά την Ισπανία, η Γαλλία έγινε η δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα που ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο κρούσματα του Covid-19, σπάζοντας την Παρασκευή το προηγούμενο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ώρο καταγράφηκαν... άλλα 42.032 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 1.041.075. Αυξήθηκε επίσης δραματικά ο αριθμός των νεκρών, που έφτασαν τους 298.

Η χώρα μόλις την Πέμπτη, είχε καταγράψει το προηγούμενο υψηλό με 41.622 κρούσματα.

Στο μεταξύ, οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ανέρχονται πια σε 15.000, ασκώντας τρομερή πίεση στο σύστημα υγείας. Απ' αυτούς οι 2.441 έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι από χθες μέχρι σήμερα περίπου 1.000 άτομα έκαναν εισαγωγή σε νοσοκομείο (χθες οι νοσηλευόμενοι ήταν 14.032).

Μέχρι τώρα η χώρα μετρά πάνω από 34.000 θανάτους που σχετίζονται με επιπλοκές λόγω του Covid-19.

Η Γαλλία θα πρέπει να ζει με τον νέο κορονοϊό τουλάχιστον έως το επόμενο καλοκαίρι, δήλωσε  ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε νοσοκομείο.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε επίσης ότι δεν υπάρχουν σχέδια, σε αυτή τη φάση, να περιοριστούν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας που στοχεύουν στο να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού.

Το δεύτερο κύμα του νέου κορονοϊού μπορεί να είναι χειρότερο από το πρώτο προειδοποίησε ο επικεφαλής του δημόσιου νοσοκομειακού ομίλου AP-HP. «Υπάρχει μια αντίληψη τους τελευταίους μήνες ότι δεν υπάρχει δεύτερο κύμα ή ότι είναι μικρό. Η κατάσταση είναι ακριβώς η αντίθετη» επισήμανε ο Μάρτιν Χιρς στο RTL. «Είναι πιθανό το δεύτερο κύμα να είναι χειρότερο από το πρώτο» προειδοποίησε.

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται πιο γρήγορα τώρα σε σχέση με το πρώτο κύμα της επιδημίας την άνοιξη, δήλωσε σήμερα και ο επιστημονικός σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης Αρνό Φοντανέ.

«Ο ιός κυκλοφορεί πιο γρήγορα (…) Η αναζωπύρωση της πανδημίας ξεκίνησε τον Αύγουστο», τόνισε ο επιδημιολόγος Φοντανέ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFM TV, ενώ πρόσθεσε ότι η μάχη κατά της ασθένειας θα είναι «μαραθώνιος».

Από τις 17 Οκτωβρίου το Παρίσι και άλλες μεγάλες οκτώ πόλεις έχουν τεθεί σε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 6 το πρωί. Πρόκειται για μέτρο που αοφρά περίπου 46 εκατ. Γάλλους, περισσότερο από τα δύο τρία του συνολικού πληθυσμού.

Η Γαλλία έγινε η έβδομη χώρα στον κόσμο που ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο κρούσματα, μετά τις ΗΠΑ (8,4), την Ινδία (7,8), τη Βραζιλία (5,3) και τη Ρωσία (1,5). Η Αργεντινή και η Ισπανία έχουν επίσης ξεπεράσει αυτό το ψυχολογικό όριο, κατά μερικές χιλιάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: