13.7.20

Λίστα… ρήξης με τα media αξίας 20 εκατ. ευρώ...


Τραγική η λίστα με τα 20 εκατ. ευρώ. Η δημοσίευσή της από την κυβέρνηση, μετά τον λεγόμενο «ποιοτικό έλεγχο», αποκάλυψε σημεία και τέρατα, πιστοποιώντας τη βαθιά ενόχληση των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών για την επιλογή έμμεσης χρηματοδότησης των ιστοσελίδων.

Η απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη να επιστρέψει η Άλτερ Έγκο ΜΜΕ τα χρήματα προς το Δημόσιο κρύβει το εξής σκεπτικό. Η...
διάθεση των χρημάτων στους τηλεοπτικούς σταθμούς είναι αισθητά μικρότερη συγκριτικά με τις ιστοσελίδες, που χρηματοδοτήθηκαν από τον προϋπολογισμό με τη μορφή της κρατικής διαφήμισης. Και επιπλέον, εφόσον πρόκειται για μια άδικη λίστα, η Άλτερ Έγκο ΜΜΕ δεν θέλει να έχει συμμετοχή και να βρίσκεται σε κάποιο καθεστώς εξάρτησης. Το πουλόβερ ξηλώνεται, καθώς οι κατηγορίες για την άνιση κατανομή των κονδυλίων έρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα που εκπροσωπούν τα media.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ είχε από την πρώτη στιγμή επισημάνει το γεγονός πως το βάρος της ενημέρωσης στην πανδημία και εμμέσως της πολιτικής στήριξης προς την κυβέρνηση, που αποκόμισε πολιτικά οφέλη, ήρθε από τους ιδιωτικούς σταθμούς, αλλά τα χρήματα πήγαν στα sites. Οι σταθμοί υπέστησαν τρομακτικές απώλειες από τη διακοπή των διαφημιστικών εσόδων, που δεν καλύπτονται από τη διάθεση των χρημάτων στους σταθμούς, που έφτασαν ως και το 1 εκατ. ευρώ ανά Μέσο. Αν αφαιρεθεί ο ΦΠΑ και η αμοιβή της Initiative, από το κονδύλι των 20 εκατ. ευρώ λείπουν περισσότερα από 11 εκατ. ευρώ…

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: