19.7.20

H φαντασία στην εξουσία ή πώς η Ελλάδα γίνεται «μπανανία»...

Με ένα πόρισμα τετρακοσίων σελίδων η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάνθηκε πως για το σκάνδαλο Novartis φταίνε όσοι το αποκάλυψαν και θα διωχθούν από την ‘ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη -που έσπευσε να δείξει πόσο ανεξάρτητη είναι.
Η εισαγγελέας που έστειλε την υπόθεση στη Βουλή …
διώκεται και η αντιεισαγγελέας -που «αντιστάθηκε» στην «σκευωρία.- προάγεται. Ήταν αυτή -η δεύτερη- που ο σύζυγός της ελέγχεται για αμοιβή από την Novartis και όταν κλήθηκε να απαντήσει γι΄αυτό είπε στην ειδική προανακριτική επιτροπή της Βουλής:

«Αναζήτησα τα αρχεία. Δυστυχώς όμως, προ ετών, είχε πλημμυρίσει το σπίτι μας και δεν βρέθηκαν».

Είχε μάθει «από δημοσιεύματα» ότι ο σύζυγός της είχε πάρει χρήματα από τη Novartis, αλλά «στον κοινό μας λογαριασμό δεν αναφερόταν ότι το κατατεθειμένο ποσό ήταν από τη Novartis, γι΄αυτό και δεν ρώτησα».
Η αντιεισαγγελέας που προήχθη σε εισαγγελέα Εφετών θα ελεγχθεί από από ανακριτή για το αδίκημα της ψευδορκίας και της ψευδούς καταμήνυσης. Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση από το 2016 είχε έγγραφο από τις αμερικανικές Αρχές στο οποίο γίνεται αναφορά σε χρηματισμό πολιτικού προσώπου και δη αναπληρωτή υπουργού Υγείας -το οποίο απέκρυψε.

Η ανάμειξη κυβερνητικών αξιωματούχων στο σκάνδαλο αναγνωρίστηκε από την Novartis – που κατέβαλε πρόστιμο 310 εκατ. ευρώ σε εξωδικαστικό συμβιβασμό στις ΗΠΑ, αλλά στην Ελλάδα οι …γιατροί είναι αξιωματούχοι.

Το πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας είναι σαφές για την αθωότητα των πολιτικών προσώπων και την ενοχή Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη:

‘Εν γνώσει τους εξέθεσαν σε δίωξη κάποιον αθώο και συγκεκριμένα τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που διαβίβασαν το φάκελο της δικογραφίας στη Βουλή των Ελλήνων και εν συνεχεία συνέχισαν να τους ελέγχουν και συνεχίζουν μέρος αυτών να ελέγχουν έχοντας μάλιστα ασκήσει και δίωξη σε βάρος του κ. Λοβέρδου, χωρίς να έχουν αρμοδιότητα και παράλληλα παρέλειψαν να διώξουν κάποιον ύποπτο και δη τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που δεν εξέδωσαν δελτίο τιμών κατά το έτος 2015″!

Ε; Η Νέα Δημοκρατία – και το Κινάλ- δεν αθωώνουν απλώς ακόμα και όσους ακόμα ελέγχονται ή διώκονται, αλλά επιθυμούν την δίωξη αυτών που συνέβαλαν στην αποκάλυψη του ‘σκανδάλου του αιώνα’ -κατά τον Παπαγγελόπουλο- ανάμεσα στους οποίους μία εισαγγελέας και μία δημοσιογράφος -για την οποία αποφαίνεται αν και δεν είναι πολιτικός- η …Βουλή.

Σύμφωνα με μια άλλη ανάλυση η καχεκτική ελληνική δημοκρατία πάει περίπατο και ένα σύστημα εξουσίας -για την ακρίβεια μια πολιτική οικογένεια, με την πιο στενή έννοια βάζει χέρι σε μια ολόκληρη χώρα, τους πόρους και το ταμείο της και απειλεί με φυλακή όσους εναντιώνονται.


Το μήνυμα στον «εξωμότη» Δημήτρη Παπαγγελόπουλο διαχέεται προς όσους τολμήσουν να διανοηθούν στο μέλλον να ‘παρέμβουν» στην δικαιοσύνη «σπιλώνοντας» αντιπάλους. Είναι ποτέ δυνατόν να τα ‘πήραν’ πολιτικοί σε ένα σκάνδαλο που ήταν υπαρκτό, αλλά εξαϋλώθηκε και μετουσιώθηκε σε ‘σκευωρία’;

Η Novartis ενώνει Νέα Δημοκρατία και Κινάλ-όπως παλιότερα η Siemens ΠΑΣΟΚ και ΝΔ- απέναντι σε ένα κόμμα που όχι μόνο αμφισβήτησε την κυριαρχία τους παίρνοντας την κυβέρνηση, αλλά επιχείρησε κάθαρση και εξυγίανση -διαπράττοντας το αδίκημα της …εσχάτης προδοσίας ή της «αλλοίωσης’ του πολιτεύματος.

Η στάση των ηγεσιών των δυο κομμάτων να αποφανθούν υπέρ της σκευωρίας πριν την δικαιοσύνη είναι περίεργη αν όχι ύποπτη. Η βέβαιη διαβίβαση της υπόθεσης από την πλειοψηφία της Βουλής σε δικαστικό συμβούλιο και σε ειδικό δικαστήριο έρχεται μετά τις δηλώσεις υπουργού ότι ‘θα κλείσει την Τουλουπάκη φυλακή’.

Η ξαφνική εμφάνιση ‘μαρτύρων» -με ύποπτο παρελθόν- στην Προανακριτική με προφανή ανταλλάγματα -που θυμίζουν το Βρώμικο ΄89- δείχνουν πως η κυβέρνηση συναλλάσσεται μαζί τους και κάποιος τα οργανώνει όλα αυτά με μια παλιά μέθοδο:

Ο πρώτος που χρησιμοποίησε υπόκοσμο το ΄89 δεν έβαλε μόνο «κοριούς» να κάνουν υποκλοπές -από …γκαρσονιέρα της κόρης του, αλλά τις απέδωσε κιόλας στον Ανδρέα Παπανδρέου!

Η νέα δεξιά που ανέλαβε την κυβέρνηση -και ‘θα τους πάει ως το τέλος’-μάλλον είναι πιο αδίστακτη και πάει πιο πέρα: δεν συγκαλύπτει ένα τεράστιο σκάνδαλο, αλλά παραπέμπει όσους το αποκάλυψαν -βάζοντας στο κάδρο έναν υπουργό του και εισαγγελείς και δημοσιογράφους.

Βέβαια υπάρχουν ορισμένες απορίες για το αν την «σκευωρία’ οργάνωσε μόνος του ο Παππαγγελόπουλος ή πως μπορεί να παραπέμπεται ηθικός αυτουργός χωρίς φυσικούς. Kαι έτσι βρέθηκαν κι αυτοί, αλλά φαίνεται πως οι οργανωτές της μετατροπής του σκανδάλου σε σκευωρία πρώτα βρήκαν τους ενόχους και μετά ψάχνουν τις κατηγορίες.

Σύσσωμο το σύστημα μέσων ενημέρωσης που χρηματοδοτεί η κυβέρνηση με πανοομοιότυπα δημοσιεύματα αποκαλύπτει τον ‘σκοτεινό ρόλο του Παππά», αλλά δεν μιλάει για το αδίκημα. O υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δεν παραπέμπεται -προς το παρόν, αλλά -σύμφωνα με το πόρισμα της ΝΔ- ο Σάμπυ Μιωνής) και οι συνεργάτες του «υφίστανται παράνομες διώξεις».

Φαίνεται πως όλα τα οργάνωσε ο Παπαγγελόπουλος, η Παπαδάκου και η Τουλουπάκη για να συκοφαντηθούν αθώοι πολιτικοί και πως δεν υπήρξε κανένα σκάνδαλο. Ή πως σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου όσοι το έστησαν έχουν κάνει ένα μοιραίο λάθος. Όπως ο «μεγαλύτερος όλων των εποχών’ πολιτικός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: οργάνωσε μια πλεκτάνη τέλεια, αλλά μάλλον ξέχασε να πληρώσει κάποιον.

Η διαφορά από το 1989 είναι πως αυτή τη φορά Νέα Δημοκρατία και Κινάλ συνασπίζονται απέναντι σε μια αδύναμη αντιπολίτευση. Τα μέσα ενημέρωσης χρυσώνονται και με νέα «πακέτα’ οι ψηφοφόροι θα εκμαυλισθούν -καθώς η εξουσία περνάει σε ένα παραπολιτικό σύστημα που λειτουργεί με όρους μαφίας και τιμωρεί όσους εναντιώνονται.


Στην περίπτωση της Ελένης Τουλουπάκη η δικογραφία της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, αφού δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής αρχειοθετήθηκε, αλλά ένα χέρι την ανέσυρε χωρίς να υπάρχουν νέα στοιχεία. Ένα χέρι που προήγαγε σκανδαλωδώς την κ. Ράικου και που αυτή τη στιγμή ανακατεύει την τράπουλα στην Δικαιοσύνη ακόμη και εκβιάζοντας εισαγγελείς ή απειλώντας τους.

Το παρασκήνιο θα βγει στο φως ή δεν θα βγει μετά από χρόνια και ίσως απαντήσει σε ερωτήματα γιατί και πώς ήρθαν στην επιφάνεια αυτή τη στιγμή «κασέτες» και πρόσωπα όπως ο Μιωνής και ο Καλογρίτσας με όσα θα ακολουθήσουν. Η πολιτική έχει περάσει στα χέρια ενός υποκόσμου -ενός «παράκοσμου’ που ήταν πάντα εδώ και θα εμφανίζεται ισχυρότερος από τον αφελή Νίκο Παππά.

Προς το παρόν αυτός ο κόσμος κερδίζει στην αναμέτρηση και πιθανόν να παρασυρθεί να κάνει ένα βήμα παραπέρα και να πάμε σε εκλογές με τον Αλέξη Τσίπρα κατηγορούμενο. Ο νικητής είναι ο Φρουζής -πιθανόν να ζητήσει και αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη. Είναι αυτός που είχε επαφές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη -που κάποτε απολογήθηκε γι΄αυτές:

«Τον έχω δει δυο φορές στη ζωή μου σε μια περίοδο που δεν ήταν διευθύνων σύμβουλος στη Novartis γιατί είχε φύγει. Σε μια περίοδο που εγώ δεν είχα εκδηλώσει καν τη πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ».

Ο Φρουζής όμως τον διέψευσε όταν αποκάλυψε πως είχε μια «κοινωνική επαφή» – με ένα δείπνο που παρέθεσε στην οικία του τον Σεπτέμβριο του έτους 2015″, όταν ήταν δηλαδή υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Μοιραία ο ιστορικός του μέλλοντος θα αναζητήσει αυτές τις επαφές από άλλο πρίσμα και θα ανατρέξει σε αυτή την περίοδο. Θα θυμηθεί και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη -φαβορί- που όμως τελικά δεν επανεξελέγη κάτω από περίεργες συνθήκες. Έχασε από το «αουτσάιντερ» που εμφανίστηκε από το πουθενά για να καταγράψει ένα μικρό ποσοστό στις δημοσκοπήσεις και προς γενική έκπληξη να πάρει τις εκλογές στο τέλος.

Η κρίσιμη στιγμή είναι όταν χάλασαν τα μηχανήματα και οι εκλογές αναβλήθηκαν. Τελικά έγιναν κι ο Μεϊμαράκης στον πρώτο γύρο έλαβε 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη και 11,3% του Άδωνι Γεωργιάδη (11,3%). Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη τελικά όχι μόνο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και πρωθυπουργός της χώρας.

Πολλοί θυμήθηκαν τότε την υπόθεση Siemens και πως η σύζυγος του μελλοντικού πρωθυπουργού και ο Χριστοφοράκος αγόρασαν και οι δύο ακίνητα στο νησί της Τήνου με διαφορά λίγων εβδομάδων από τον ίδιο πωλητή, ενώ τα αντίστοιχα συμβόλαια χειρίστηκε το ίδιο συμβολαιογραφικό γραφείο της Αθήνας.

Πέντε χρόνια μετά ο Φρουζής εμφανίζεται για να πει πως θα κινηθεί νομικά ώστε να λογοδοτήσουν όσοι διακίνησαν «τον ψευδή ισχυρισμό που στήθηκε και διατυπώθηκε από διάφορα «κέντρα» στη Χώρα μας· ότι δήθεν δηλαδή δωροδόκησα πολιτικά πρόσωπα, καθώς, όπως προκύπτει ξεκάθαρα από όλη την έρευνα και τα σχετικά έγγραφα, ουδεμία δωροδοκία πολιτικών προσώπων και κυβερνητικών αξιωματούχων υπήρξε».

Κάποιοι εντός και εκτός Ελλάδας συνωμότησαν και φαντάστηκαν βαλίτσες ή κατασκεύασαν στοιχεία- σε ένα υπαρκτό σκάνδαλο- διακινδυνεύοντας ότι θα βρεθούν οι ίδιοι κατηγορούμενοι. Και να που η αλήθεια αποκαλύφθηκε και οι σκευωροί που έστησαν «εγκληματική οργάνωση» αποκαλύφθηκαν.

Ο κ. Φρουζής όμως απαιτεί πλήρη δικαίωση: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι εκ της θέσης μου στην Novartis Ηellas ουδεμία σχέση είχα με τούς επαγγελματίες Υγείας. Υπεύθυνος γι’ αυτούς ήταν ο εκάστοτε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, μαζί με τα αντίστοιχα, αναλόγως της θεραπευτικής κατηγορίας, εμπορικά στελέχη, τα οποία, όπως προκύπτει και από το οργανόγραμμα της εταιρείας, δεν αναφέρονταν σ’ εμένα’.

«Εξυπακούεται ότι μετά την παταγώδη κατάρρευση του σεναρίου περί χρηματισμού πολιτικών/κυβερνητικών αξιωματούχων, οι εμπνευστές του και οι συνεργοί τους, εμφανείς και κρυπτόμενοι, εντός ή εκτός Ελλάδος, που στο πρόσωπό μου βρήκαν ένα «βολικό δημόσιο πρόσωπο/ένοχο», θα λογοδοτήσουν».

Προφανώς τζάμπα πλήρωσε η Novartis το αμερικάνικο κράτος για ένα σκάνδαλο που στην Ελλάδα όχι μόνο ήταν «σκευωρία’, αλλά θα τιμωρηθούν και οι σκευωροί. Θα μπορούσε να δηλώσει ότι δεν θυμάται, ότι πλημμύρισαν τα γραφεία της και δεν βρίσκει τα έγγραφα ή να μηνύσει τους δικαστικούς.

Διότι «εν γνώσει τους εξέθεσαν σε δίωξη κάποιον αθώο» . Αλλά πάλι, που να ξέρουν κι αυτοί ότι ήταν αθώος πριν την δίκη ή πως δεν είχαν αρμοδιότητα να ασκήσουν δίωξη σε βάρος του κ. Λοβέρδου, αλλά είχαν και «παρέλειψαν να διώξουν κάποιον ύποπτο και δη τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που δεν εξέδωσαν δελτίο τιμών κατά το έτος 2015″!

Συμπέρασμα: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι ο ‘μεγαλύτερος πολιτικός» του 20ού αιώνα, αλλά ο Κυριάκος -τον 21ο αιώνα- τον έχει ξεπεράσει...

Nίκος Λακόπουλος
anoixtoprathyro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: