19.7.20

Για λόγους ευθιξίας και ευπρέπειας...

Δήλωση αποχής από την έρευνα για την υπόθεση της Novartis που αφορά τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο υπέβαλε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο επίκουρος εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Χρήστος Ντζουρας, επικαλούμενος λόγους ευθιξίας και ευπρέπειας.

Η κίνηση του κ. Ντζούρα έρχεται λίγες ημέρες μετά το...

 πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που του αποδίδει ευθύνες ως συμμέτοχου του Δ. Παπαγγελοπουλου και μετά την ποινική δίωξη σε βάρος της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, την οποία συνεπικουρούσε στην έρευνα για το σκάνδαλο Novartis.

Στο μεταξύ, οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ε. Ζάχαρης και Κ. Σοφουλάκης, έχουν ζητήσει με τα πορίσματα τους την αρχειοθέτηση της έρευνας για τυχόν ευθύνες τόσο του κ. Ντζούρα όσο και του έτερου επίκουρου Εισαγγελέα Διαφθοράς Στέλιου Μανώλη.


Όπως έγραφε πριν από λίγες ημέρες η «Εφ.Συν.», όλα τα στοιχεία της κατάθεσης Ντζούρα είναι σε πλήρη ταύτιση με τα συμπεράσματα των Αμερικανών που οδήγησαν και στο υπέρογκο πρόστιμο των 310 εκατ. δολ. μόνο για όσα έγιναν στην Ελλάδα...

efysn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: