18.7.20

Μικρό ανασχηματισμό «έδειξε» ο Γεραπετρίτης...


Για «διορθωτικές κινήσεις», οι οποίες θα «βελτιώσουν τη συλλογική λειτουργία της κυβέρνησης και θα μεγιστοποιήσουν το παραγόμενο έργο», έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο κ. Γεραπετρίτης απέκλεισε...
τόσο το ενδεχόμενο μιας πρόωρης προσφυγής, όσο και ενός μεγάλου ανασχηματισμού της κυβέρνησης. 

Η χώρα δεν χρειάζεται πρόωρες εκλογές, δήλωσε αρχικά ο υπουργός, για να προσθέσει στη συνέχεια πως δεν θεωρεί πως υπάρχει λόγος για έναν μεγάλο ανασχηματισμό, υποστηρίζοντας παράλληλα πως συνολικά, η μέχρι σήμερα θητεία της κυβέρνησης είναι επιτυχής στα περισσότερα μέτωπα.


Υπενθυμίζεται πως κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, επιβεβαίωσε πριν από περίπου ένα δεκαήμερο, πως είναι ειλημμένη η απόφαση για ανασχηματισμό, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο «να γίνουν αναδιατάξεις δομών». Όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «ο ανασχηματισμός δεν αφορά μόνο πρόσωπα. Αφορά και την ίδια την οργάνωση της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανασχηματισμός ενδέχεται να γίνει εντός του καλοκαιριού, με το βασικό σενάριο να τον τοποθετεί στα τέλη Αυγούστου.

Πάντως, πρόσφατα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στα σενάρια ανασχηματισμού, δήλωσε με νόημα ότι «[ο πρωθυπουργός]έχει ανακοινώσει εδώ και ενάμιση μήνα ότι θα κάνει ανασχηματισμό και δεν προχωράει - ίσως από κάποιον εκβιάζεται».

πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: