25.5.20

Αρκετά, μη βασανίζετε άλλο τον Βασίλη Δημάκη...



Τις γραμμές αυτές δεν τις γράφουμε από κάποια εμμονή ή ιδεοληψία. Τις γράφουμε γιατί...
αναγνωρίζουμε τον αγώνα που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια ο Βασίλης Δημάκης να γίνει ένας άλλος άνθρωπος, την προσπάθειά του να αφήσει πίσω το όποιο παρελθόν και να κτίσει ένα πιο αισιόδοξο μέλλον σε σχέση με αυτό που -δυστυχώς- παραδοσιακά παράγεται στις ελληνικές φυλακές. Και τη συνέπεια των πράξεών του μας την επιβεβαιώνει πολύς κόσμος και κυρίως οι συμφοιτητές του και οι καθηγητές του από το πανεπιστήμιο.

Και από την άλλη, τι τραγική ειρωνεία! Να είσαι η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής στον τίτλο και οι πρακτικές σου να λειτουργούν ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση: σαν να μην θέλεις οι κρατούμενοι να αλλάξουν, να αποκτήσουν μόρφωση (και πόσο μάλλον πανεπιστημιακή), να γίνουν καλύτεροι... Τι δηλαδή; Οι κρατούμενοι να μείνουν πάντα οι ίδιοι με σοβαρές πιθανότητες κιόλας να επιδείξουν ξανά παραβατική ή και εγκληματική συμπεριφορά μετά την αποφυλάκισή τους;


Ο Βασίλης Δημάκης κατονομάζει την Σοφία Νικολάου και μπαίνει ξανά σε απεργία πείνας και δίψας


Ο λόγος για την Σοφία Νικολάου, βέβαια, που ο Δημάκης την κατονομάζει από την πρώτη στιγμή ως βασική υπεύθυνη για όλο αυτό το βασανιστήριο που περνάει τον τελευταίο μήνα: από την αναιτιολόγητη μεταγωγή του στις φυλακές των Γρεβενών, την επιστροφή του στον Κορυδαλλό μετά από απεργία πείνας, τον εγκλεισμό του εκεί σε ένα υπόγειο κελί αντί για το κελί του -με το πρόσχημα της καραντίνας, που σε καραντίνα ήταν και στα... Γρεβενά- και τώρα ξανά σε απεργία πείνας και δίψας...

Σε απεργία πείνας και πριν δύο χρόνια. Για να μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα στη σχολή του. Τα ίδια που είχε υποστεί, δηλαδή, και ο Ν. Ρωμανός πριν από έξι χρόνια.
Ο Δημάκης σε επιστολή του έχει αποδώσει αυτή την εκδικητική συμπεριφορά από την Σ. Νικολάου, στο γεγονός ότι είχε ο ίδιος αναλάβει να της διατυπώσει αιτήματα των κρατουμένων.



Να θυμίσουμε ότι η κυρία Νικολάου πριν λίγες μέρες βρέθηκε στη δημοσιότητα για τις απευθείας αναθέσεις των απολυμάνσεων των φυλακών ύψους 740.000 ευρώ, σε εταιρείες που μέχρι πρότινος ουδεμία σχέση είχαν με τον αντικείμενο, αλλά και για απευθείας ανάθεση των «δημοσίων σχέσεων» του γραφείου αντεγκληματικής πολιτικής σε μία συμπατριώτισσά της από την Εύβοια - ιδιοκτήτρια site, έναντι 24.800 ευρώ.

 Μπάμπης Πολυχρονιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: