30.5.20

Το πλάνο για τον εσωτερικό τουρισμό κάνει... νερά...


Τη σημασία του εσωτερικού τουρισμού «ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά» αναγνωρίζει η κυβέρνηση ωστόσο, με αφορμή τις ζώνες επικινδυνότητας για τα νησιά που προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ηγεσία του υπουργείο δείχνει να...
μην έχει βρει τα σωστά πατήματα καθώς διαφαίνονται εσωτερικές προστριβές.

Χθες (Παρασκευή), για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο Μάνος Κόνσολας «άδειασε» μεγαλοπρεπώς τον Χάρη Θεοχάρη κάνοντας λόγο για έλλειψη υπευθυνότητας αναφορικά με το καυτό αυτό ζήτημα.

Μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Alpha, ο υφυπουργός Τουρισμού επανέλαβε την άποψη ότι το υπουργείο δεν διαχωρίζει τα νησιά και τόνισε ότι όσοι προβάλλουν τέτοια ζητήματα είναι «και επικίνδυνοι και ανεύθυνοι».



Κλιμακώνοντας, εμμέσως πλην σαφώς, την κριτική του ο κ. Κόνσολας υπογράμμισε «δεν συμφωνούμε κατ' ανάγκη σε όλα μέσα σε ένα υπουργείο. Αν κάποιος στο υπουργείο είναι γιατρός και κατατάσσει τα νησιά, τότε είναι σε λάθος υπουργείο».

Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι Τάκης Χατζής και Λήδα Μπόλα ρώτησαν τον Μάνο Κόνσολα εάν πρέπει να παραιτηθεί ο Χάρης Θεοχάρης με τον υφυπουργό να απαντά «δεν μπορώ να υποκαταστήσω τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν χρειάζεται υποδείξεις».

Σημειώνεται ότι ο Μάνος Κόνσολας είχε ασκήσει κριτική και προχθες δηλώνοντας ότι «το υπουργείο Τουρισμού ουδέποτε διαχώρισε τα νησιά σε κατηγορίες ως προς την επικινδυνότητά τους», ενώ και υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αποσαφήνισε ότι «το υπουργείο Υγείας έχει ένα ενιαίο σύστημα διαχείρισης και πρωτοκόλλων για όλα τα νησιά μας. Οπως αντιμετωπίσαμε τον κορονοϊό τον χειμώνα και την άνοιξη, έτσι και το καλοκαίρι. Φυσικά και δεν υπάρχει διαχωρισμός»...

Το σχέδιο για τον τουρισμό είχε παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα και... όμορφες διαφάνειες από τον υπουργό Τουρισμού στις 20 Μαΐου, λίγα λεπτά μετά από το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Για την κατανομή νησιών σε συγκεκριμένες ζώνες επικινδυνότητας εξέφρασαν την οργισμένη αντίθεσή τους εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης αρκετών νησιών.

Το βράδυ της Παρασκευής, από το βήμα της Βουλής, ο Χάρης Θεοχάρης παρουσίασε την τροπολογία για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: