31.5.20

Λεβεντόμαγκες και αρχοντοχωριάτες...

«Ακροδεξιά η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ στα ελληνοτουρκικά» είπε ο Κ. Χατζηδάκης (ΣΚΑΪ). «Υιοθέτησε ακροδεξιά ρητορική η αντιπολίτευση» επανέλαβε ο Μ. Λαζαρίδης (ΑΝΤ1). Σωστά, γιατί η εθνοσωτήριος γραμμή της Ν.Δ. είναι οι...
λεβεντομαγκιές.

Όταν είσαι αντιπολίτευση να κάνεις τον «μάγκα» με εθνικιστικές κορώνες σε Βουλή - κανάλια και κυματίζοντας σημαίες στα συλλαλητήρια, ενώ όταν είσαι κυβέρνηση να υιοθετείς και να προασπίζεις τη Συμφωνία (ευτυχώς) που «πολεμούσες» ως δήθεν προδοτική.

Ως κυβέρνηση πάλι να κάνεις τον κάβουρα μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα, κρύβοντας την αλήθεια και στέλνοντας τους 400 του Χρυσοχοΐδη για να ρίξουν στάχτη στα μάτια ενώ καλύπτεις την αμηχανία κατηγορώντας παράλληλα την αντιπολίτευση για ακροδεξιά ρητορεία.

Ενδιαφέρον θα είχε η γνώμη των κυβερνητικών ακροδεξιών γι' αυτό. Αλλά κανείς δημοσιογράφος δεν θα βρεθεί να τους ρωτήσει. Αντιθέτως, θα ακούμε τον κ. Μαρκόπουλο να μας λέει πως ο καταπληκτικός, καταπληκτικότερος πρωθυπουργός κατάφερε και λύγισε ακόμα και τη Γερμανία σε αυτή τη δύσκολη «διαπραγμάτευση» που δεν συμμετείχε... Ενώ τα ΜΜΕ θα τον μετατρέπουν από Μωυσή σε Ηρακλή!

Η δαιμονοποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την κυβέρνηση συνεχίζεται ως επίσημη επικοινωνιακή τακτική, ακόμα και αν φτάνει σε γελοίες γραφικότητες όπως της Σ. Βούλτεψη, που θυμήθηκε πάλι τα χαρτιά υγείας. «Τρία Μνημόνια υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ για να έχουμε χαρτί υγείας» (Οpen). Μέχρι που ο Παυλόπουλος αναγκάστηκε να βάλει τις φωνές, μήπως και μπει τέλος στην αυτογελοιοποίησή της…

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πρόταση φτωχοποίησης του λαού» είπε ο Σ. Πέτσας σχολιάζοντας το «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ», που δίνει 2.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο για να κρατηθούν οι δουλειές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ η Ν.Δ. ούτε μία μη επιστρεπτέα προκαταβολή δεν μπορεί να δώσει.

«Καμιά μείωση μισθών. Πήραμε μέτρα υπέρ της εργασίας» λέει ο Άδ. Γεωργιάδης (ΑΝΤ1). «Ποιες κάμερες στα σχολεία; Εμείς δώσαμε τη δυνατότητα» έλεγε, κάποιες ημέρες πριν, η Κεραμέως. Δεν είναι παραβίαση συνόρων. Είναι «κινητικότητα» των Τούρκων, είπε ο Δένδιας. Όταν λένε δεν είναι αυτό που νομίζετε οι κυβερνητικοί, είναι βέβαιο ότι είναι πολύ χειρότερο.

Στο ΣΚΑΪ πέρασαν στο επόμενο στάδιο, από τους δημοσιογράφους εισαγγελείς στους δημοσιογράφους εκτελεστές. 4η ημέρα απεργίας πείνας και δίψας διένυε ο Βασίλης Δημάκης και είχαν λάβει την απόφασή τους. Είχε δίκιο η Νικολάου και ο Δημάκης πραγματοποιούσε έναν «επαναλαμβανόμενο εκβιασμό, μανιέρα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου», Λ. Κλείτου.

Ήρεμα μιλώντας. Ο σεξισμός είναι βία και ρατσισμός. Μόνο ο Πρετεντέρης και οι αρχοντοχωριάτες του είδους του δεν το γνωρίζουν. Επιπλέον ο σεξισμός μπορεί να είναι αρσενικού γένους, αλλά μερικές γυναίκες δεν ντρέπονται να τον υπερασπιστούν ή να τον χρησιμοποιήσουν κατά του φύλου τους.

Έχουν ενστερνιστεί τόσο την πατριαρχία και τους ρόλους της που δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους έξω από αυτήν. Καμία έκπληξη για την Ελ. Βόζενμπεργκ. Μόνο λύπη που έσπευσε να πάρει τα ηνία από τη Φ. Πιπιλή...

Κατερίνα Μπρέγιαννη
Πηγή: avgi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: