31.3.20

Πολύ ανησυχητικό για να είναι αστείο...

Ο Νίκος Σβέρκος, διευθυντής του 105.5 Στο Κόκκινο αναλύει ένα βίντεο που είδαμε στο Open TV.
Είναι βίντεο που έπαιξε στην εκπομπή των Σπύρου Χαριτάτου και Γιώργου Καραμέρου και παρουσιάζει...

πολυκοσμία στην παραλία της Θεσσαλονίκης, αυτή που έκλεισε από σήμερα για τους πολίτες.


Ο Νίκος Σβέρκος θεωρεί πως είναι είναι «εμφανέστατα κατασκευασμένο». Γράφει λοιπόν στη δημόσια ανάρτησή του, γιατί πιστεύει κάτι τέτοιο:

«-Τα δέντρα είναι ψεύτικα, εκεί δεν έχει τέτοια δεντροστοιχία, όπως μου λένε Θεσσαλονικείς.
-Όσοι άνθρωποι εμφανίζονται να περπατούν, δεν προχωρούν καθόλου.
-Οι ποδηλάτες πηγαίνουν ντουγρού στο θάλασσα.
-Η προοπτική της εικόνας είναι αφύσικη, δηλαδή τα άτομα πίσω εμφανίζονται λιγότερο μικρά από όσα βρίσκονται πιο μπροστά».

Μετά από αυτό το βίντεο ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ότι «με 400 σιδερένια κιγκλιδώματα και σχοινί κλείνει από σήμερα η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης».

Και ρωτάει ο Νίκος:

«1. Θα παρέμβει ποτέ αυτή η ΕΣΗΕΑ;
2. Θα παραπεμφθούν στα πειθαρχικά της Ένωσης οι δυο «δημοσιογράφοι» για μια ντουζίνα παραβιάσεις του Κώδικα δεοντολογίας;
3. Θα παρέμβει το ΕΣΡ;
4. Θα παρέμβει εισαγγελέας;
5. Θα ζητήσει έμπρακτα συγγνώμη ο τηλεοπτικός σταθμός αποπέμποντας τους δυο «δημοσιογράφους»;
6. Θα παύσει η κυβέρνηση να νομίζει πως απευθύνεται σε χαχόλους, κάνοντας άσκηση Ορμπαν-ικού αυταρχισμού;
Εντάξει, να τα τηρούμε τα μέτρα περιορισμού μετακινήσεων, αλλά δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παριστάνει τον Μέγα Ηγέτη στις πλάτες της ανήσυχης κοινωνίας».

Πάντως έχει πλάκα, πλάκα τρόπος του λέγειν δηλαδή. Παρατηρήστε κάτι στο βίντεο. Δείτε στο 0:46 έναν δρομέα που ενώ βρίσκεται δεκάδες μέτρα μπροστά από τα... δέντρα, το κεφάλι του χάνεται ξαφνικά ανάμεσα στα φύλλα τους. Θαύμα θαύμα!

update: Ο Νίκος Σβέρκος σημείωσε και τα εξής, με νεότερη ανάρτησή του.

Άνθρωποι του καναλιού σε επικοινωνία που είχαμε, διαβεβαίωναν ότι η εικόνα ήταν πραγματική και «ζωντανή». Επειδή οι ιθύνοντες του είναι παλιοί επαγγελματίες της ενημέρωσης η διαβεβαίωσή τους έχει βαρύτητα. Την ίδια άποψη με μένα είχαν όμως πολλοί έμπειροι άνθρωποι των μέσων ενημέρωσης, που παρατήρησαν το βίντεο πολύ προσεκτικά.
Όπως και να 'χει, επειδή τα fake news στην σύγχρονη δημοσιογραφία είναι πανίσχυρα, ακριβώς επειδή συχνά ούτε μπορούν να διαψευσθούν ούτε να επιβεβαιωθούν, ας κρατήσουμε τα εξής συμπεράσματα, πέρα από οποιαδήποτε συνομωσιολογία:
-Ορισμένοι «δημοσιογράφοι» στοχοποιούν τους πολίτες δείχνοντας ους με το δάκτυλο ως υπεύθυνους για ο,τι συμβεί στο μέλλον
-Η κυβέρνηση παίρνει «πάσα» και απειλεί με την επιβολή ενός γενικευμένου καθεστώτος απαγόρευσης κυκλοφορίας και απαγόρευσης κριτικής
-Η τακτική αυτή είναι απλά ωφέλιμη για τον Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό και το σύστημα που τον περιτριγυρίζει: αν όλα πάνε καλά, που το ευχόμαστε, θα τον αποθεώνουν ως μεγαλο και αποφασιστικό ηγέτη. Αν δεν πάνε καλά, κάτι που απευχόμαστε όσο δεν πάει, θα φταίνε οι «ανεύθυνοι πολίτες»
-Σε καιρούς μετα-δημοκρατίας είναι επιβεβλημένο να θέτουμε ερωτήματα και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ώστε να παίρνουμε κάποιες ελάχιστες απαντήσεις.
Και ξαναλέμε, με την υγεία δεν παίζουμε, η φυσική κοινωνική αποστασιοποίηση αυτή τη στιγμή είναι ενδεδειγμένη λύση για την αντιμετώπιση του covid-19...

Πηγή: e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: