31.3.20

Στα σούπερ μάρκετ, με γκρίνια, οι εφημερίδες!...


Υπό την τρομακτική πίεση που δέχεται ο χώρος των ΜΜΕ και ειδικότερα ο έντυπος Τύπος, η κυβέρνηση έκανε αποδεκτό το αίτημα των εκδοτών να μπουν οι εφημερίδες στα σούπερ μάρκετ με έκδοση ΠΝΠ. Στην...
απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, με αριθμό 31927/2020, για το ωράριο των σούπερ μάρκετ, στο άρθρο 3 προβλέπεται πως «τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων υποχρεούνται να πωλούν εφημερίδες». Έτσι λοιπόν οι εφημερίδες θα πωλούνται πλέον εκτός από τα περίπτερα και από τα σούπερ μάρκετ, με διανομή από το «Άργος», παράλληλα φυσικά με τις συνδρομές, έντυπες και ηλεκτρονικές.

Το παρασκήνιο μέχρι να φτάσουν οι εφημερίδες στα σούπερ μάρκετ ήταν έντονο. Αρχικά οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων αποδέχθηκαν την πρόταση των εκδοτών, αλλά στη συνέχεια έκαναν πίσω για άγνωστους λόγους. Με δεδομένη την ενίσχυση του τζίρου τους αυτές τις μέρες, εξαιτίας της υψηλής προσέλευσης του κόσμου, η στάση των ιδιοκτητών φάνταζε παράλογη. Υπήρξε στη συνέχεια και τηλεφωνική παρέμβαση από υπουργό της κυβέρνησης και στη συνέχεια η έκδοση της απόφασης, που επιβάλλει το μέτρο. Τη βδομάδα που πέρασε ξεκίνησαν οι συζητήσεις για να εφαρμοσθεί άμεσα το μέτρο, και εντός των επομένων ημερών θα είναι διαθέσιμοι όλοι οι κωδικοί αγοράς των εφημερίδων και στα σούπερ μάρκετ. Το πρακτορείο «Άργος» από την περασμένη βδομάδα γνώριζε ότι  έκλεισαν ήδη 150 σημεία πώλησης εφημερίδων. Η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας εκτίναξε το πρόβλημα για τον έντυπο Τύπο.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: