1.3.20

Ένταση στη Λέσβο...

...κάτοικοι εμποδίζουν πρόσφυγες να αποβιβαστούν...

ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση στο λιμάνι της Θέρμης της Λέσβου, όπου πλησίασε πλεούμενο με 49 πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά.
Το πλοιάριο εξέπεμψε σήμερα σήμα κινδύνου και...
έπλεε ακυβέρνητο για ώρες μεταξύ Σκάλας και Παναγιούσα Λέσβο πριν κατευθυνθεί στο λιμάνι της Θέρμης με τη συνδρομή ενός σκάφους κι ενός ναυαγωσοστικού.

Κάτοικοι του νησιού που πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία στις εισόδους της Μόριας για ζητώντας να μην σταλούν στη Μυτιλήνη οι πρόσφυγες που ήρθαν τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα έφτασαν στη Θέρμη εμποδίζοντας τους επιβαίνοντες να αποβιβαστούν.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν και αποκαλούν «Τούρκους» τους πρόσφυγες και δεν τους αφήνουν να ανέβουν στο λιμάνι.



Nωρίτερα, έντονη ανησυχία προκάλεσε η καταγγελία της Watch The Med - Alarm Phone ότι το σκάφος παρασυρόταν για πάνω από 4 ώρες αλλά οι ελληνικές αρχές αρνήθηκαν να δράσουν παρά το γεγονός ότι έχει δοθεί επανειλημμένα τηλεφωνικά τοποθεσία και αριθμός ατόμων σε έκτακτη κατάσταση.

Η ίδια πηγή ανέφερε επίσης ότι ταχύπλοο με μαυροφορεμένους άνδρες επιτέθηκε ύστερα στην προσφυγική βάρκα καταστρέφοντας τη μηχανή με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να κοπηλατούν προσπαθώντας να φτάσουν στις ακτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το πρωί άνδρες της αστυνομίας έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές εθελοντών και μελών ΜΚΟ, που οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του νησιού για έλεγχο διαβατηρίων και εξακρίβωση στοιχείων...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: