1.7.19

Σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ για την απελευθέρωση της Καρόλα Ράκετε...

ρακετε

Σήμερα το απόγευμα θα κριθεί από τους δικαστές της πόλης του Αγκριτζέντο της Σικελίας η τύχη της «αντάρτισσας» καπετάνισσας του Sea-Watch 3, καθώς οι δικαστές θα αποφασίσουν...
την απελευθέρωσή της ή μη έπειτα από ακροαματική διαδικασία .

Η 31χρονη ακτιβίστρια πλοίαρχος του γερμανικού σκάφους διάσωσης, Καρόλα Ρακέτε συνελήφθη όταν «έδεσε» στην Λαμπεντούζα και αποβίβασε 40 μετανάστες έπειτα από δύο εβδομάδες παραμονής του σκάφους μεσοπέλαγα και αντιμετωπίζει έως και 10ετή φυλάκιση αν καταδικαστεί.

Την ίδια ώρα, σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ συγκεντρώθηκαν για την απελευθέρωση της Ράκετε, που για τη διαδικτυακή κοινότητα έγινε σύμβολο αντίστασης στην αντιμεταναστευτική πολιτική του Σαλβίνι, ο οποίος χαρακτήρισε την ανυπακοή της στην εντολή απαγόρευσης ως «πράξη πολέμου».

Δύο προσωπικότητες της γερμανικής τηλεόρασης, ο Jan Böhmermann και ο Klaas Heufer-Umlauf, ξεκίνησαν τον Σάββατο – αμέσως μετά τη σύλληψη της Ράκετε – διαδικτυακό έρανο για τη νομική υπεράσπισή της και εκστρατεία για την απελευθέρωσή

«Εκείνοι που σώζουν ζωές δεν είναι εγκληματίες» έγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το ποσό που έχει συγκεντρωθεί έως τώρα, ξεπερνά τα 750.000 € (850.000 δολάρια).

Επίσης, σε ιταλική σελίδα στο Facebook έχουν συγκεντρωθεί περίπου 400.000 ευρώ για τα πιθανά δικαστικά έξοδα της πλοιάρχου στην Ιταλία.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε δήλωσε ότι δεν διαθέτει εξουσία για την τύχη της γερμανίδας πλοιάρχου,μετά από παρέμβαση του Βερολίνου που ζήτησε την απελευθέρωσή της.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ «με ρώτησε για την πλοίαρχο και εξήγησαν ότι η εκτελεστική εξουσία στην Ιταλία είναι χωριστή από την δικαστική εξουσία...ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να παρέμβει. Είναι στα χέρια της δικαιοσύνης», δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες...

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: