1.6.17

Στο υπουργείο Εσωτερικών με το χρέος στο μυαλό...

Αλέξης ΤσίπραςΣτο υπουργείο Εσωτερικών μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός προκειμένου να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες και...
πρωτοβουλίες του υπουργείου. Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.

Χθες κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα θα κάνει αποδεκτή λύση που θα εγγυάται την έξοδο της στις αγορές και με βιώσιμους όρους και κάλεσε άπαντες σε συστράτευση στη διαπραγμάτευση.

«Οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα πρέπει να συμβάλλουν για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια. Ας προσέλθουμε σ ένα διάλογο, παρά τις γνωστές διαφωνίες και απόψεις μας με αμοιβαίο σεβασμό στον συνομιλητή και τις βασικές αξίες της δημοκρατίας Αυτές της ημέρες κρίνεται το μέλλον της οικονομίας για πολλές δεκαετίες. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι απέναντι σ' έναν εθνικής σημασίας στόχο», ανέφερε ο πρωθυπουργός δίνοντας τροφή στα σενάρια περί σύσκεψης πολιτικών αρχηγών.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν αναζητά για επικοινωνιακούς λόγους ή μικροπολιτικής διαχείρισης μια συνολική συμφωνία για το χρέος αλλά για να κλείσει οριστικά τον φαύλο κύκλο της κρίσης και να βγει στις αγορές με αξιώσεις, με υγιή δημοσιονομικά μεγέθη και καθαρό διάδρομο για τις χρηματοδοτικές της ανάγκες.

Υπογράμμισε, μάλιστα, πως καθαρή λύση για την ελληνική πλευρά είναι εκείνη που δεν θα δημιουργεί ανασφάλεια στους επενδυτές και δεν θα μεταθέτει το πρόβλημα που συνοδεύει τα ελληνικά προγράμματα από την πρώτη μέρα, για άλλη μία φορά στο μέλλον.

Για τη λύση που προτάθηκε στην ελληνική πλευρά στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι δεν έγινε αποδεκτή γιατί δεν εξασφάλιζε τα κριτήρια της χώρας και αυτό -τόνισε- αναγνωρίστηκε από πολλούς εταίρους μας.


Αιχμές

«Δεν θέλω να κρύψω ότι έχουμε ιδεολογικές διαφορές και διαφορετικές προσεγγίσεις», είπε απευθυνόμενος στους βιομήχανους ο πρωθυπουργός, αλλά τόνισε ότι δεν αξίζει στη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και η οικονομία, στο όνομα αυτών των διαφορών, να επικοινωνούμε με ενημερωτικά δελτία μικροπολιτικής προπαγάνδας και αντιπαράθεσης.

Και κάλεσε όλα τα μέρη να προσέρχονται καλόπιστα στο διάλογο, χωρίς παραπλανητικά ή ψευδό-επιστημονικά επιχειρήματα, χωρίς την απόκρυψη σημαντικών στοιχείων και την υποτίμηση προσπαθειών και επιτευγμάτων και κυρίως χωρίς ακραίους χαρακτηρισμούς...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: