1.5.17

Συλλαλητήρια από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ...

Συλλαλητήρια από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά - Κλειστό το κέντρο για την Εργατική Πρωτομαγιά... Κλειστό το κέντρο...

Πορείες και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα πραγματοποιούν τα συνδικάτα για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Στην Αθήνα, ΓΣΕΕ και...
η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή, τονίζοντας πως το φετινό μήνυμα είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλες θυσίες.

Ήδη οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι στην καρδιά της Αθήνας έχουν κλείσει, ενώ είναι έντονη η αστυνομική παρουσία, καθώς η πορεία του ΠΑΜΕ αναμένεται να περάσει έξω από το Hilton, την ώρα που η κυβέρνηση και οι δανειστές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, η οποία έχει κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία, σημειώνει ότι «η φετινή απεργία της Πρωτομαγιάς και οι απεργιακές συγκεντρώσεις, αποκτούν ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, με δεδομένο το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση νέα μνημονιακά μέτρα».

Καταλογίζει ακόμη στην κυβέρνηση ότι «με τροπολογία της μετατρέπει την Πρωτομαγιάτικη Απεργία σε υποχρεωτική αργία, επιχειρώντας να σβήσει από τη μνήμη των εργαζομένων την ταξικότητα αυτής της ημέρας». Οι εργαζόμενοι όμως, προσθέτει «με τη δράση και τον αγώνα τους ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και σε όσους τις εφαρμόζουν, θα υπενθυμίσουν για ακόμη μία φορά ότι η1η Μάη είναι απεργία και όχι αργία, όπως χρόνια πριν οι πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς υποστήριζαν ίσως, γιατί δεν…κυβερνούσαν».

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι «εδώ και επτά χρόνια οι κυβερνήσεις των μνημονίων και η τρόικα ξεζουμίζουν το λαό και τους», ενώ «αυτές τις ημέρες, η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. σχεδιάζει να δώσει το τελειωτικό μνημονιακό χτύπημα στις συντάξεις και συνολικά στο Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μετατρέποντας τις συντάξεις σε βοηθήματα».

«Το μήνυμα της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι ότι οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός δεν αντέχουν άλλες θυσίες. Το σύνθημα 'Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την πλήρη ανατροπή των μνημονίων' είναι επίκαιρο, αναγκαίο και εφικτό» συμπληρώνει η ΑΔΕΔΥ.
Κάλεσμα από τον Δημήτρη Κουτσούμπα

Μήνυμα από το Σύνταγμα για την Εργατική Πρωτομαγιά έστειλε ο γ. γ του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα ο κ.Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε:

«Η Πρωτομαγιά του 2017 να αποτελέσει πραγματική αφετηρία νέων μεγάλων δυναμικών εργατικών λαϊκών αγώνων, ανασύνταξης του κινήματος για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν την περίοδο της κρίσης, για να καταργήσουμε όλους τους αντεργατικούς αντιλαϊκούς νόμους, για να αποδεσμεύσουμε τη χώρα μας από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, για να διαγράψουμε μονομερώς αυτό το χρέος και βεβαίως για να ανοίξουμε τον δρόμο της κοινωνκοποίησης της οργάνωσης της παραγωγής, των υπηρεσιών, όλης της οικονομίας με κεντρικά επεξεργασμένο επιστημονικό σχέδιο έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ευημερία του λαού μας πραγματικά, ενάντια σε πολέμους, με ειρήνη, με την εργατική τάξη, τον λαό στην εξουσία. Αυτός ο δρόμος και μπορεί και πρέπει να ανοίξει από σήμερα, από εδώ και πέρα, κάθε μέρα, κάθε ώρα. Αυτό είναι το κάλεσμα του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό» δήλωσε...


πηγή: newpost.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: