1.5.17

Οκτώ χώρες συμφωνούν...

στο να μεσολαβήσει ο Πάπας για τη Βενεζουέλα...

Οκτώ χώρες της Λατινικής Αμερικής υποστηρίζουν με κοινή δήλωσή τους την πρόταση του πάπα Φραγκίσκου για...
μια νέα μεσολαβητική προσπάθεια του Βατικανού στην κρίση στη Βενεζουέλα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε το Σάββατο πως συμφωνεί να αναλάβει το Βατικανό τον μεσολαβητικό ρόλο ανάμεσα στην αντιπολίτευση και την εξουσία της Βενεζουέλας, ρόλο που είχε διαδραματίσει και το 2016. Όμως πρόσθεσε πως αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει παρά μόνο «σε πολύ ξεκάθαρες συνθήκες», τη φύση των οποίων δεν συγκεκριμενοποίησε.

Σε κοινό τους κέιμενο οι η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Χιλή, η Κολομβία, η Κόστα Ρίκα, το Περού, η Παραγουάη και η Ουρουγουάη, δηλώνουν ότι  «συμφωνούμε με της δηλώσεις της Αγιότητάς του, του πάπα Φραγκίσκου, που έγιναν τις τελευταίες ώρες αναφορικά με την κατάσταση που βιώνει η Βενεζουέλα».

Και σημειώνουν επίσης ότι: «Επαναλαμβάνουμε πως πρέπει να σταματήσουν οι πράξεις βίας, να υπάρξει πλήρης σεβασμός του κράτους δικαίου, να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι, να αποκατασταθούν πλήρως οι προνομίες της Εθνικής Συνέλευσης και να ανακοινωθεί ένα εκλογικό χρονοδιάγραμμα».

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας επισημοποίησε χθες Κυριακή σε επιστολή προς τον πάπα Φραγκίσκο την άρνησή της να επαναλάβει τον διάλογο με τον πρόεδρο Μαδούρο, «εφόσον δεν υπάρχουν εγγυήσεις» για το πώς θα διεξαχθεί ο διάλογος αυτός...


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: