1.4.17

Σκωτσέζικο ντους για την αξιολόγηση...

 «Κλείσαμε», λέει η κυβέρνηση. «Νωρίς για συμφωνία», απαντούν ΔΝΤ και Ντάισελμπλουμ...

Σε σκωτσέζικο ντους εξελίσσεται το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης. 

Κυβερνητικές πηγές, το...
πρωί της Παρασκευής ανέφεραν πως ανέμεναν συνεδρίαση των τεχνικών κλιμακίων προκειμένου να λάβουν απόφαση και να προχωρήσουν σε επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την επιστροφή τους στην Ελλάδα για την ολοκλήρωση του SLA, κάτι που, όμως, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής δεν επιβεβαιώθηκε.

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανέφερε πως παραμένουν οι διαφορές μεταξύ Ταμείου και ελληνικής κυβέρνησης, ενώ απέφυγε σε επίσημη δήλωση του να προσδιορίσει την χρονική κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ : «Οι συζητήσεις συνεχίζονται, αλλά οι διαφορές παραμένουν και είναι πολύ νωρίς για να προβούμε σε εικασίες σχετικά με την προοπτική για την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο».

Μετά την δήλωση του εκπροσώπου του Ταμείου, πηγές κοντά στην διαπραγμάτευση, τις οποίες επικαλείται το mignatiou.com, ανέφεραν πως «Οι συζητήσεις των δανειστών με τις ελληνικές αρχές συνεχίζονται, και στο σημείο αυτό πρέπει να δοθεί η ανάλογη σημασία». 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η προσπάθεια με στόχο την επιστροφή των Θεσμών συνεχίζεται, «καθώς -όπως τονίστηκε- “ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει την άλλη εβδομάδα”».

Νωρίτερα, δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στη Χάγη, τόνισε πως «το Eurogroup της Μάλτας είναι πολύ νωρίς για να τερματίσει τη β' αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος».

Ο ίδιος ωστόσο, σημείωσε ότι πάντα είναι πιθανό να γίνει με έξτρα συνεδρίαση αν αυτό χρειάζεται. Αυτό δεν είναι ανακοίνωση, αλλά η πιθανότητα υπάρχει.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Αννικα Μπράιντχαρντ δήλωσε πως το EuroWorking Group της Πέμπτης διαπίστωσε πρόοδο σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με τις συζητήσεις να συνεχίζονται προκειμένου να επιστρέψει στην Αθήνα το κλιμάκιο της Τρόικας...

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: