28.2.17

Αιχμές Χριστοδουλίδη κατά Άγκυρας...


Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι η Τουρκία εξαπολύει επίθεση κατά του Νίκου Αναστασιάδη προκειμένου να κρύψει την...
αδυναμία της να διαπραγματευτεί για την επίλυση του Κυπριακού. Υπογράμμισε ότι ο ελληνοκύπριος πρόεδρος δεν έχει στο μυαλό του τις εκλογές του 2018.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου, κατηγόρησε τον Νίκο Αναστασιάδη για «αλλαγή πλεύσης» στις διαπραγματεύσεις του Κυπριακού λόγω των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στην Κύπρο το 2018, με την απάντηση της ελληνοκυπριακής πλευράς να είναι άμεση.

Συγκεκριμένα, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε πως οι εκλογές του 2018 δεν απασχολούν τον πρόεδρο Αναστασιάδη, επισημαίνοντας ότι ούτε η κοινωνία ασχολείται με πρόωρες προεκλογικές εκστρατείες. Παράλληλα, υποστήριξε ότι κοινή εκτίμηση διεθνώς είναι πως η κυβέρνηση Ερντογάν έχει απορροφηθεί τόσο από την προσπάθεια για την αλλαγή Συντάγματος στην Τουρκία που δεν δίνει την πρέπουσα σημασία στο Κυπριακό.

Όπως δήλωσε στο ΡΙΚ ο Ν. Χριστοδουλίδης, σε περίπτωση που η Τουρκία ήθελε λύση στο Κυπριακό  δεν θα έθετε θέμα παραχώρησης των τεσσάρων ελευθεριών της ΕΕ στους πολίτες της και θα συναινούσε σε καθορισμό ημερομηνίας για νέα συνάντηση στη Γενεύη

Δεν υπάρχουν σχόλια: