28.2.17

Ο Σκουρλέτης παραθέτει Καμπανέλλη…

Τι αναφέρει για τις σχέσεις του με το Μαξίμου...

Με τον στίχο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει στρατιώτη μου για πόλεμο δεν κάνει», σχολιάζει ο Πάνος Σκουρλέτης για...
τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για το κλείσιμο της συμφωνίας.

Ερωτηθείς από την ιστοσελίδα Newpost για το αν συμμερίζεται την άποψη του Γιώργου Χουλιαράκη ότι είναι προτιμότερη μια συμφωνία που θα κλειστεί τώρα από μια καλύτερη που θα κλειστεί αργότερα, ο υπουργός Εσωτερικών τονίζει ότι «το δίλημμα κάθε φορά το διαμορφώνεις, ως ένα βαθμό, με τη στάση σου και τις θέσεις σου. Εμείς πρέπει να έχουμε μια τέτοια στάση έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε μια καλύτερη συμφωνία τώρα».

Σημειώνει επίσης, ότι για τα μέτρα που θα συμφωνηθούν έχει σημασία από ποια αντίμετρα ελάφρυνσης θα συνοδεύονται και με ποιο ακριβώς τρόπο θα εφαρμοσθούν. «Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχουν ουδέτερα κοινωνικά μέτρα και ο κίνδυνος μέσα από την υιοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων να οδηγηθείς σε εξοντωτικές καταστάσεις είναι υπαρκτός εάν δεν εξισορροπήσεις τις όποιες επιπτώσεις από μέτρα ελάφρυνσης», συμπληρώνει.

Για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ που ζητούν οι δανειστές για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, αναφέρει ότι το αίτημα θυμίζει τον νόμο της κυβέρνησης Σαμαρά για τη «μικρή ΔΕΗ», που ακυρώθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. «Άρα», προσθέτει, «το να ανοίξει ξανά αυτό το κεφάλαιο θα είναι ένα πισωγύρισμα, μια αθέτηση εκ μέρους των δανειστών των όσων είχαμε συμφωνήσει στην πρώτη αξιολόγηση. Η επαναφορά αυτού του σχεδίου δεν θα βοηθήσει τη ΔΕΗ μιας και εκ των πραγμάτων στη δεδομένη συγκυρία θα οδηγήσει στην πώληση μονάδων σε εξευτελιστικές τιμές».

Τέλος, χαρακτηρίζει ως «ανυπόστατες δημοσιογραφικές εικασίες» ότι δεν έχει καλές σχέσεις με το Μαξίμου, ενώ κάνει λόγο για «δημοσιογραφικές ασκήσεις», σχολιάζοντας το αν αποδέχεται τον άτυπο ρόλο του επικεφαλής της ομάδας 53+ και γενικότερα της «αριστερής πτέρυγας» του ΣΥΡΙΖΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: