1.2.16

Πολύωροι αποκλεισμοί...


...και ενίσχυση των αγροτικών μπλόκων...

Με πολύωρους αποκλεισμούς, αλλά και με επ' αόριστον κλείσιμο δρόμων σε ορισμένα σημεία, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες.
Οι επικεφαλής των...
μπλόκων στη Βόρεια Ελλάδα δηλώνουν ανυποχώρητοι και επαναλαμβάνουν ότι δεν θα συμμετάσχουν σε διάλογο, εάν δεν αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό και δεν ξεκινήσει εκ νέου η κατάρτισή του από μηδενική βάση με τη δική τους συνδρομή.
Σημειώνουν δε ότι για να υπάρξει θετική έκβαση στο θέμα του διαλόγου απαιτείται και η σύσταση διακομματικής και με τη δική τους συμμετοχή. «Πρέπει όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί να λάβουν σαφή θέση για τα ζητήματα που μας έβγαλαν στον δρόμο» επισήμανε χαρακτηριστικά το μέλος της συντονιστικής του μπλόκου Μαλγάρων Αχιλλέας Καμπούρης.
Από την πλευρά του, το μέλος της συντονιστικής στο τελωνείο του Προμαχώνα στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα Στέργιος Λίτος, επανέλαβε ότι «το καλύτερο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να παραιτηθεί και να πάμε σε οικουμενική, αλλά απαιτούμε και από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει σαφή θέση για τα ζητήματα που θέτουμε σαν κλάδος, όπως και όλοι οι άλλοι αρχηγοί».
Στο μεταξύ, κοινή συνισταμένη όλων είναι ότι, τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, δεν πρόκειται κανείς να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και όποιος το επιχειρήσει «θα αποτελεί κόκκινο πανί στον χώρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: