1.2.16

Ρέγκλινγκ: Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις...


...μετά το χρέος...

Για «ισχυρή δέσμευση» του Eurogroup απέναντι στην Ελλάδα για ελάφρυνση χρέους έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, που σημείωσε όμως ότι...
προέχει η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

«Σημαντικά ζητήματα παραμένουν ανοικτά στις συζητήσεις με την Αθήνα, όπως το ασφαλιστικό και τα δημοσιονομικά, όμως είμαι πεπεισμένος πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξελέγη για δεύτερη φορά το Σεπτέμβριο με πολύ διαφορετική λαϊκή εντολή από την πρώτη, θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα» ανέφερε ο Ρέγκλινγκ μιλώντας στην ιαπωνική Yomiuri Shibun.

Λέγοντας πως η ελληνική κυβέρνηση «έχει τη σαφή λαϊκή εντολή να συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική διαδικασία και να κρατήσει τη χώρα στην Ευρωζώνη», ο επικεφαλής του ESM δήλωσε «πεπεισμένος πως ο Αλ.Τσίπρας θα συνεχίσει να τηρεί αυτή την εντολή».

«Εάν η Αθήνα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, η δέσμευση του Eurogroup για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους υπάρχει και είναι ισχυρή» υπογράμμισε. Όσον αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ, εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι όροι που έχει θέσει το Ταμείο θα εκπληρωθούν και θα συμμετέχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: