1.2.16

Επικυρώθηκε το προσχέδιο της έκθεσης της Κομισιόν...


... για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων...
Το προσχέδιο της έκθεσης της Κομισιόν για τις ελλείψεις στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων επικύρωσε η Επιτροπή Αξιολόγησης Σένγκεν σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν, Νατάσα Μπερτό.

Ένα πρώτο...
πακέτο συστάσεων προς την Ελλάδα, θα παρουσιαστεί κατά την αυριανή συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν, Νατάσα Μπερτό.

Το «πακέτο» θα πρέπει να επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μέσω γραπτής διαδικασίας, ενώ την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να είναι έτοιμο και το δεύτερο πακέτο συστάσεων από την Κομισιόν.

Η Ελλάδα θα έχει διορία τρεις μήνες για να ανταποκριθεί στις συστάσεις. Μετά το πέρας αυτής της περιόδου, «αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ακόμη σοβαρές και συνεχιζόμενες ελλείψεις στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων», τότε θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 26 του Κώδικα Σένγκεν, το οποίο θα επιτρέπει την επαναφορά ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα για διάστημα μέχρι και δύο έτη.

Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα είναι έτοιμα προς λειτουργία τα hotspots , σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, καλώντας τον κόσμο, ούτε να τρομάζει ούτε να ενθουσιάζεται, αλλά «να νιώθει σιγουριά περισσότερη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: