30.11.15

Η Χρυσή Αυγή αποκηρύσσει τον εαυτό της!...

Δημήτρης ΚουκούτσηςΒίντεο-ντοκουμέντο...

NEA ANAΡΤΗΣΗ

Σε δημόσια αποκήρυξη του ναζισμού και της βίας των μπράτσων προχωρεί η Χρυσή Αυγή, όπως αποκαλύπτεται από το βίντεο ομιλίας του βουλευτή Κουκούτση στη Σπάρτη. Ο λόγος είναι ότι ο Αρχηγός θεωρεί «βραχνά» τα...
δικαστήρια.

Η ομιλία αποτελεί έμμεση ομολογία τόσο για τη ναζιστική συγκρότηση της οργάνωσης, όσο και για την άσκηση βίας από μέρους της.

Για το τί κρύβεται πίσω από αυτά, διαβάστε το ρεπορτάζ του Γιάννη Μπασκάκη, «Ναζί εσωτερικού χώρου»:

Ομολογία για τη ναζιστική ιδεολογία και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής αποτελεί η πρόσφατη ομιλία του βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση στην Τοπική Οργάνωση Σπάρτης, απόσπασμα της οποίας δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στις 24 Νοεμβρίου.

Ο Κουκούτσης, παρουσία του ευρωβουλευτή Επιτήδειου, δίνει οδηγίες προς ναυτιλλομένους χρυσαυγίτες. Τους μεταφέρει την εντολή του Αρχηγού σε σχέση με το ποια εικόνα θα πρέπει να δείχνουν προς τα έξω.

Λέει λοιπόν ότι «στην τελευταία κοινοβουλευτική σύνοδο που είχαμε, ο Αρχηγός μάς ξεκαθάρισε, δεν ξέρω πόσοι την είχατε δει, πόσοι καταλάβατε αυτά που είπε ο Αρχηγός. Πρώτον αποκηρύσσουμε το κάθε τι συνάδει με τον εθνικοσοσιαλισμό. Αυτά τελείωσαν για τη Χρυσή Αυγή. Εμείς είμαστε Ελληνες εθνικιστές, το διακηρύττουμε και αυτό βγάζουμε προς τα έξω.
Ο Κουκούτσης
Ο Κουκούτσης Ο Κουκούτσης είναι σαφής. Η δίκη είναι αυτή που υποχρεώνει τη Χρυσή Αυγή σε αναδίπλωση. | EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Το τι πιστεύει ο καθένας μέσα του μπορεί να το κρατήσει και δεν υπάρχει πρόβλημα κανένα, αλλά στη Χρυσή Αυγή είμαστε Ελληνες εθνικιστές». Ομολογεί λοιπόν την εθνικοσοσιαλιστική, τη ναζιστική δηλαδή, ιδεολογία της οργάνωσης, την οποία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να κρατάει μέσα του ο κάθε χρυσαυγίτης, όμως από δω και πέρα θα πρέπει δημόσια να την αποκηρύσσει και να τη μασκαρεύει με το «Ελληνες εθνικιστές».

Το δεύτερο που λέει ο Κουκούτσης, μεταφέροντας τις οδηγίες του Αρχηγού, αφορά την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. «Η δύναμή μας δεν είναι στα μπράτσα, ρε παιδιά. Χρειάστηκε κάποια εποχή να τα χρησιμοποιήσουμε και αυτά. Ε, ας πούμε την αλήθεια, η εποχή αυτή ξεπεράστηκε. Από δω και πέρα θα μιλήσουν και τα μπράτσα, αλλά κυρίως θα μιλήσει η γλώσσα».

Η αναφορά αυτή αποτελεί βέβαια ομολογία για την οργανωμένη βία των ταγμάτων εφόδου, τα οποία θα πρέπει να παραμείνουν αποσυρμένα από τους δρόμους, όπως έχουμε ήδη δει να συμβαίνει μετά την ποινική δίωξη και την έναρξη της δίκης. Παρ' όλα αυτά, «θα μιλήσουν και τα μπράτσα». Δεν θα μετατραπεί ξαφνικά η ναζιστική οργάνωση σε «νόμιμο πολιτικό κόμμα», απλώς η βία δεν θα ασκείται στον ίδιο βαθμό και με τον ίδιο τρόπο που συνέβαινε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013 όταν η Χρυσή Αυγή βρισκόταν στο απόγειο της εγκληματικής της δράσης.

Και βέβαια, η απόφαση για τη νέα αυτή «γραμμή» που θα παρουσιάζεται προς τα έξω ανήκει στον Αρχηγό. Ο Μιχαλολιάκος είναι αυτός που την «ξεκαθάρισε» στην κοινοβουλευτική ομάδα και αυτός που δίνει την εντολή για την εφαρμογή της. Στη συνέχεια οι Περιφερειάρχες της Χρυσής Αυγής, όπως ο βουλευτής Μεσσηνίας, αναλαμβάνουν να τη μεταφέρουν στα στελέχη των τοπικών πυρήνων, όπως αυτός της Σπάρτης, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τη δομή και την ιεραρχία της οργάνωσης.
Το εξώφυλλο του περιοδικού της Χρυσής Αυγής, τεύχος Μαΐου-Ιουνίου 2007, τότε που η οργάνωση δεν αναγκαζόταν, για να μην πάνε φυλακή οι συναγωνιστές, ούτε να κρύβει τον ναζιστικό προσανατολισμό της ούτε να απαρνιέται τη βία ως τη βασική μέθοδο επιβολής των
Το εξώφυλλο του περιοδικού της Χρυσής Αυγής, τεύχος Μαΐου-Ιουνίου 2007, τότε που η οργάνωση δεν αναγκαζόταν, για να μην πάνε φυλακή οι συναγωνιστές, ούτε να κρύβει τον ναζιστικό προσανατολισμό της ούτε να απαρνιέται τη βία ως τη βασική μέθοδο επιβολής των Το εξώφυλλο του περιοδικού της Χρυσής Αυγής, τεύχος Μαΐου-Ιουνίου 2007, τότε που η οργάνωση δεν αναγκαζόταν, για να μην πάνε φυλακή οι συναγωνιστές, ούτε να κρύβει τον ναζιστικό προσανατολισμό της ούτε να απαρνιέται τη βία ως τη βασική μέθοδο επιβολής των |
Αλλά γιατί έρχεται τώρα αυτή η νέα «γραμμή»; Γιατί η Χρυσή Αυγή υποχρεώνεται να κρύψει τα μαχαίρια, αποφεύγοντας να στέλνει το μήνυμά της που δεν είναι άλλο από την ίδια τη ναζιστική βία; Το ξεκαθαρίζει και αυτό ο Κουκούτσης στην ομιλία του. «Νιώθετε ότι έχουμε χαλαρώσει λιγάκι. Ως κοινοβουλευτική ομάδα και ως κόμμα. Νιώθετε πιθανότατα ότι δεν έχουμε την ορμή που είχαμε το 2012 ή το 2013», λέει και εξηγεί ότι ο κυριότερος «βραχνάς» είναι «συναγωνιστές και συναγωνίστριες, τα δικαστήρια.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: