30.11.15

Τσακαλώτος: Ήταν σωστό που κόψαμε τις πρόωρες συντάξεις; Ήταν...


Υπερ της περικοπής των πρόωρων συντάξεων τάχθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην ομιλία του στο συνέδριο του "Economist". 

«Ήταν σωστό που κόψαμε τις πρόωρες συντάξεις; Ήταν! Και...
τι κάνουμε όμως αν μένει άνεργος κάποιος στη Βόρεια Ελλάδα και δεν βρίσκει δουλειά. Δεν μπορεί το ασφαλιστικό να λύσει άλλα προβλήματα, της πολιτικής δημιουργίας απασχόλησης, του φορολογικού συστήματος κλπ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Συμβούλεψε, επίσης, τις χώρες της βόρειας Ευρώπης να αυξήσουν τις επενδύσεις και τους μισθούς κάτι που, όπως είπε, «θα βοηθούσε και τις νότιες».

Παράλληλα τόνισε ότι θ έπρεπε εντός μίας νομισματικής ένωσης να επιτρέπεται η μεταφορά κεφαλαίων, ένας αυτόματος σταθεροποιητης, από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Όσον αφορά την κατάσταση της οικονομίας στην Ευρώπη εν συνόλω υποστήριξε ότι «δεν φταίει η Κίνα για την επιβράδυνση στην ΕΕ, όπως λέει ο Μοσκοβισί» προσθέτοντας ότι «αν δεν  πάει καλά η Ευρωπαϊκή Οικονομία, η ΕΕ έχει υποχρέωση να αντιδράσει».

«Αν δεν υπάρχουν αυτοί οι κανόνες, το μέλλον δεν θα είναι καλό. Θα ενισχυθούν οι φυγόκεντρες δυνάμεις» συμπλήρωσε ο κ. Τσακαλώτος.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: