30.10.15

Κάμπερμπατς για το προσφυγικό: «Γ@@@στε τους πολιτικούς»...

Την οργή του για τους χειρισμούς της προσφυγικής κρίσης...
εξέφρασε με τον πιο έντονο τρόπο, ο ηθοποιός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, μετά το τέλος της παράστασης του Άμλετ στην οποία πρωταγωνιστεί....

Ο δημοφιλής βρετανός ηθοποιός φέρεται να είπε ανάμεσα σε άλλα: «Γ@@@στε τους πολιτικούς».

Σύμφωνα με τον Guardian, ο οποίος με τη σειρά του επικαλείται πληροφορίες, ο Κάμπερμπατς μιλά μετά τις παραστάσεις στο θέατρο Μπάρμπικαν, στο Λονδίνο και απευθυνόμενος στους θεατές τους καλεί να κάνουν δωρεές για να βοηθήσουν τους σύρους πρόσφυγες.

Μέχρι στιγμής, οι δωρεές του κοινού έχουν αποφέρει περισσότερες από 150.000 λίρες για λογαριασμό της οργάνωσης Save the Children.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο και μοιράστηκε με τους θεατές την εμπειρία ενός φίλου του, εθελοντή, στο νησί, όπου καθημερινά φτάνουν 5.000 πρόσφυγες.


Ο Κάμπερμπατς στηρίζει την πρωτοβουλία Crowded House για τους Σύρους πρόσφυγες και ενώνει τη φωνή του παρουσιάζοντας την καμπάνια που έχει τίτλο: «Help is Coming».

«Παντού στον ορίζοντα δεν υπάρχει τίποτε άλλο εκτός από βάρκες και στην ακτή τίποτα άλλο εκτός από σωσίβια» λέει.

Στο διάρκειας πεντέμισι λεπτών βίντεο, ο βρετανός ηθοποιός ξεκινά με ένα ποίημα του Κενυάτη Warsan Shire που εγκαταστάθηκε στη Βρετανία ως παιδί και έχει τίτλο «Το Σπίτι»: «Ένας γονιός βάζει το παιδί του σε μία βάρκα μόνο όταν η θάλασσα είναι ασφαλέστερη από τη στεριά».

Και καταλήγει: «Και ενώ παρακολουθούμε την τραγωδία αυτή από την ασφάλεια των σπιτιών μας, με τα παιδιά μας ασφαλή, θέλουμε να πούμε ότι σας βλέπουμε, σας ακούμε και ότι η βοήθεια έρχεται».

Το βίντεο συνεχίζεται με πλάνα από τους βομβαρδισμούς στη Συρία, με λέμβους να διασχίζουν μέσα στο σκοτάδι τη θάλασσα γεμάτες πρόσφυγες, με μαρτυρίες μικρών παιδιών που μιλούν για τη φυγή, το κυνηγητό, τους πυροβολισμούς, τον λόγο για τον οποίον εγκατέλειψαν την πατρίδα, τη ζωή στους καταυλισμούς, τη μεγάλη απορία «αναρωτιόμουν τι σημαίνει η λέξη 'πρόσφυγας'».

Πρόσφατα, στην πρεμιέρα του Black Mass στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου, ο Κάμπερμπατς κατηγόρησε τη βρετανική κυβέρνηση ότι δεν κάνει αρκετά για το προσφυγικό.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι θα ήθελε να του εξηγήσει η υπουργός Εσωτερικών Τερέσα Μέι πώς λειτουργεί το πολιτικό οικονομικό μοντέλο «της κατασκευής του επιχειρήματος ότι δεν υπάρχει κανένα οικονομικό όφελος» από την εισροή μεταναστών...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: