30.10.15

Σταθάκης: Επιβεβλημένη από τις συνθήκες η ανακεφαλαιοποίηση...

Επιβεβλημένη από τις συνθήκες χαρακτήρισε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την...
ανακεφαλαιοποίηση, ο κ. Σταθάκης έκανε λόγο για «παράδοξη κριτική για το πρόβλημα των κόκκινων δανείων», και τόνισε πως η εξέλιξη από το 2010 έως το 2014 δείχνει ότι τα κόκκινα επιχειρηματικά και στεγαστικά έφτασαν από το 10% το 2010 στο 39,9% το 2015.

Ο υπουργός Οικονομίας υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί ένα από τα τρία κομβικά σημεία για την επιστροφή στην ανάπτυξη και προέβλεψε, ότι οι ανάγκες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα είναι χαμηλότερες «από αυτές που προέβλεπαν οι καταστροφολόγοι».

Ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση πριν από τις εκλογές κρίθηκε από τον ελληνικό λαό, ενώ αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συμφωνίας υποστήριξε ότι απομειώνει δραστικά τα πλεονάσματα, αναδιαρθρώνει το βραχυχρόνιο χρέος των 50 δισ. ευρώ και το μετατρέπει σε μακροχρόνιο και ανοίγει το θέμα της αναδιάρθρωσης.

Σε ότι αφορά τα capital controls και τις ζημιές που προέκυψαν για τις τράπεζες, είπε ότι δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης και ότι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν δεν είχε πιεσθεί το τραπεζικό σύστημα της χώρας με συγκεκριμένες αποφάσεις....

Δεν υπάρχουν σχόλια: